Gott nytt år

Nu är jag äntligen klar med packningen, eller rättare sagt, var jag det redan 18.30 igår kväll. Fick ner det mesta i kartonger, nu är det bara otympliga saker kvar, alltså sådana saker som inte vill få plats i kartonger. Ändå vill jag tacka Linda som var så snäll och erbjöd mig att få ett par kartonger, men jag såg det tyvärr försent. ibland får jag alltså skylla mig själv. Jag har även skurat ur skåp och vart iväg med saker som andra ville ha av mig. Nu är det en sak jag väntar på. Ett bildmeddelande från min pedantiska vän, på dennes bilfläkt som är fint lagad. Vännen min tyckte jag skulle lägga upp ett kort på den, här på bloggen så alla kunde förstå hur pedantisk vännen min är.



Idag är det nyårsafton. Planen för dagen är att tvätta och åka skridskor, fast de sakerna är redan avklarade. Snart ska jag gå till lilla syster som kommer ha lägenheten full av vänner som ska fika och jag är ju inte sen med att tacka nej till kaffe. Därefter är det ett långt bad som gäller innan jag tar mammas lilla bil och brummar iväg till Karlholm. Där kommer jag att stanna åtminstone tills på fredag. Så om det inte blir något skrivet här på ett par dagar, beror det på att jag saknar tillgång till dator och ja, jag kommer överleva. Få inga andra tankar för er.

Gott nytt år! Hoppas nästa år blir det bästa året någonsin för er.

Så ska allt ner i kartonger

För att vara en person som är stamkund hos adressändring, enligt vissa av mina vänner, så måste jag vara helt talanglös på att packa saker. Funderar för fullt om detta kan ha något med min optimistiska syn på tillvaron att göra? Vad jag menar är, att jag från början trodde att det skulle ta mig ca 8 timmar att packa ihop mina tillhörigheter i små kartonger. Detta har jag givetvis nu förstått är något helt orimligt, då jag nu har packat för fullt i ca 4 timmar. För det andra så trodde jag att det fanns gott om kartonger att packa i, även detta visade sig vara helt fel.  I och med det så kommer min morgondag bestå av att gå igenom kartongerna, som står i källaren och slänga allt som är överflödigt. Den uppgiften kommer utan någon tvekan bli en av de svåraste utmaningar som jag någonsin ställts inför. Riktigt så allvarligt är det kanske inte, men jag har väldigt svårt för att slänga saker som jag inte längre behöver. Det tar emot någonstans, långt inuti mig. Det kommer en liten, liten röst som viskar att det kan vara bra att ha kvar dessa saker till senare. Trots att de endast har legat och skräpat i förråden de senaste fem åren. Sedan kommer vi till det sista kruxet. Jag har resonerat som så, att eftersom jag kommer att hyra ett möblerat hus, så kommer jag inte behöva ta med mig så mycket upp. Yeah right! Trots att jag har ett förråd som min kära mor har hyrt åt mig, i Söderfors, så pekar alla tecken mot att de flesta kartonger kommer att följa med mig upp till Rörbäcksnäs. Inte till Söderfors. Däremot så kommer de allra flesta, jag vågar inte säga alla, möbler att hamna i det där lilla förrådet. Jag hade som åsikt innan jag började packa, att jag borde ha vanan inne, det här skulle inte vara något tidskrävande. Ack så fel jag kan ha och det mina goda vänner, det stör mig. Jag ska inte kunna ha fel.



De kartonger som ska till Söderfors.


Sedan har vi de kartonger som ska med mig upp till Rörbäcksnäs.





Till min kära mor som läser min blogg, ska detta tilläggas:

Jag har kört försiktigt med din bil och kommer att göra det även i fortsättningen.

Jag ska tanka din bil när jag kommer tillbaka med den.

Jag har skrivit på kartongerna vad som är i och till vilken ort de ska fraktas till.

Och nej, jag åker inte hem förrän jag är klar här.

Så gott nytt år, så ses vi när vi ska fira mosters 60-årsdag på lördag.



Jag har tidigare berättat om det där hemska, pedantiska, monstret som jag har blivit smittad utav. Nu har det äntligen börjat mjukna lite grann, det är inte längre lika läskigt som tidigare. Dock så håller jag fortfarande städat kring mig, jag och monstret har helt enkelt börjat kunna leva med varandra. Däremot så vet jag inte vad som har hänt med personen som smittade mig med detta lilla monster. Inte för att det såg kaotiskt ut i den personens bostad, men det var en chockad Freddie som såg sig omkring där. Kan detta verkligen vara min pedantiska väns bostad? Min pedantiska vän hade aldrig någon disk i diskhon, hade inte fullt med skit på golvet, var otroligt noggrann med sitt köksbord osv. Det jag idag möttes av, var ett golv med lite skit här och där, en diskho full med disk, en perkolator med kaffesump kvar i och en dammig soffa. Förstår ni att jag var förvånad? Det är min bostad som vanligtvis är i det där skicket. Inte min väns! Jag bör väl tillägga, att det är nog bara är mest positivt att vännen min inte är lika pedantisk längre, nu behöver man ju i alla fall inte känna att man måste åka hem och städa efter ett besök där.  


 


Kommentera aldrig någon annans vikt

Jag har idag vart hos mina kära farföräldrar. Som vanligt så kunde jag inte motstå frestelsen att ställa mig på vågen. Idag var jag dock lite väl optimistisk, trodde att julen hade hjälpt mig lite på traven med att gå upp i vikt, men icke!  Personligen så tycker jag att det borde hjälpa lite om man frossar i sig massa onyttigheter, men där hade jag tydligen fel. Så på vägen tillbaka hem till pappa hade jag kommit på att jag i dagens inlägg äntligen kunde klaga lite över att alla tidningar, allt som oftast har tips för hur man går upp i vikt, men aldrig hur man går ner i vikt. Därför satte jag mig med pappas laptop i soffan, googlade på hur man går ner i vikt detta gav mig endast 3160 träffar, förvånansvärt lite i mina ögon. Därefter så sökte jag på hur man går upp i vikt, min hypotes var att det skulle finnas ett fåtal träffar, men jag fick snabbt min hypotes avvisad. Det visade sig att det fanns 6220 träffar på detta ämne. Jag var dock ändå inte övertygad, eftersom idealet i vårt samhälle är att vara smal, detta bidrog till att jag ändrade sök orden till, gå ner i vikt, respektive gå upp i vikt.  Då visade min hypotes att stämma betydligt bättre överens med verkligheten. Gå ner i vikt gav mig 473 000 träffar, medan gå upp i vikt endast resulterade i 137 000 träffar.


Att idealet i vårt samhälle är att vara smal, så resulterar det i att det sällan skrivs på löpsedlarna hur man går tillväga för att gå upp i vikt. Just detta är något som länge har irriterat mig. Om man utgår från att man ska ligga mellan 20-25 i BMI för att anses vara normalviktig så är jag underviktig. Detta är dock inte ett medvetet val. För mig är det lika svårt att öka i vikt, som det kan vara för andra att minska i vikt. Det är alltså lika frustrerande. Däremot så vet jag visserligen att träning hjälper mig att öka i vikt, så jag får skylla mig själv till en viss mån då jag inte finner det speciellt roligt att träna själv. Att vara smal, kan jag tycka, är lika jobbigt emellanåt som att vara överviktig. Det finns dock en sak som skiljer det åt. Alla verkar ha rätt att anmärka för smala personer, hur smala de är. Det är även godtaget att fråga om personen inte äter. Då måste jag ställa en fråga. Hur många är det som säger till en överviktig person att den är tjock? Hur många är det som frågar om den personen bara äter massor med onyttigheter? Ingen! För det är tabubelagt ämne. Det är få som tänker på att många underviktiga personer inte har valt att väga lite. Det beror mer på ämnesomsättning osv. Jag minns fortfarande hur hemskt jag tyckte det var när jag var yngre, både vuxna och vänner kritiserade ständigt att jag var smal. Jag åt mest av alla, men det resulterar inte i någon viktökning för min del.


Dessa råd, angående att gå upp i vikt, hittade jag på en internetsida som heter netdoktorn. Dock kunde jag inte låta bli att kommentera de råd som gavs.


Ät regelbundet och ofta

Att äta ofta och lite mindre varje gång är bra om man ar dålig aptit, då kan stora måltider kännas svåra att få ner. Istället ska du försöka satsa på flexibla måltider enligt den aptit du har:


•·   Ät regelbundet och ofta: frukost, lunch, middag och minst 3 mellanmål per dag (äter du små lunch/middagsportioner kan du äta fler mellanmål).  

Här faller jag förmodligen på frukosten, men seriöst, hur många är sugen på en torr smörgås när man vaknar? Jag äter frukost, om det är smörgåstårta eller riktigt hotell frukost, där det finns många olika alternativ.


•·   Ät gärna tillsammans med andra. Då brukar aptiten öka.

Min aptit minskar nog snarare, då maten ska mätta fler munnar.


•·   Drick gärna lite vin till maten (dock max 1-2 glas per dag), alkohol innehåller energi och ökar dessutom aptiten.

Denna punkt gillade jag skarpt. Men det lär bli kostsamt i helgen och kan inte dricka vin om dagarna när jag börjar arbeta.


•·   Satsa på dukning och fin uppläggning av maten. Använd gärna grönsaker och frukt med många olika färger, fler färger stimulerar hjärnan och ökar aptiten (att gå in i en smågodisbutik kan till exempel ha den effekten...)

Jag antar att alla som lever själva vet att det känns relativt meningslöst att lägga upp maten på något fat innan tallriken. Det innebär ju endast mer disk, men det där med grönsaker kan jag hålla med om.


•·   Ät bara mat som du tycker om, välj smaker och råvaror som du gillar och fundera på vad som är just din favoritmat.

Varför ens laga mat till sig själv som man inte gillar?


•·   Bläddra gärna i fina kokböcker för inspiration. 

Ja den här punkten stämmer ju bra, men är det fler än jag som har en förmåga att hitta något gott recept, för att sedan komma till affären och upptäcka att flertal varor inte finns i affärens sortiment?


•·   Motion och frisk luft ökar aptiten. Gå en promenad före middagen

Ja, ska jag ut och promenera så föredrar jag att göra det innan jag äter. Skulle aldrig komma på tanken att gå ut och promenera efter maten!

Så nu vet jag hur jag ska börja mitt nya liv när jag flyttar upp till Sälen.


Ännu mer svammel

Sitter hos min far nu och funderar. Hur kommer det sig att alkohol gör så att folk pratar om allt möjligt? Jag vet att jag också har den förmågan att kunna prata alldeles för mycket, i synnerhet i samband med alkohol. Däremot så har jag nu, äntligen, insett att man nog inte bör förse andra med för mycket information. Jag fick reda på av T igår något som jag absolut inte ville höra och ännu värre, jag har ingenting med saken att göra. Det är något som i första hand har med J att göra och vad sjutton ska alla andra få veta om privata saker för? Jag skulle bli väldigt ledsen och sårad om det gick runt folk och berättade sådana saker om mig. Så idag så känner jag stor sympati för J. Tyvärr så känner jag inte för att säga det till J, för det skulle såra mer än att göra någon nytta, med all förståelse. Med all respekt för era medmänniskor, tänk en gång till innan ni öppnar munnen när ni dricker alkohol, speciellt om det handlar om andras privatliv. Så nu har jag fått det sagt. Bör kanske tilläggas att man oftast kan prata om vad som helst med mig, men även jag har mina gränser. Tro det eller ej.


Nu ska jag gå och lägga mig i ett varmt och skönt bad, sedan är det sängen som gäller.
Ta hand om er och var rädd om era vänner.


En seg dag med massa svammel

Idag är en sådan dag som man bara vill ligga på soffan och ta det lugnt. Helst av allt så skulle jag ligga ner bäddad under en filt och se på någon romantisk komedi. Istället sitter jag i min systers soffa och tittar på en film med Björn Gustavsson. Jag tycker förvisso mycket om hans humor, det är svårt att låta bli att skratta åt han. Det bästa han dock gjort är när han sjunger låten till Carina Berg, för er som inte har sett den så beslutade jag mig för att dela med den till er.


Imorgon så ska vi sjunga så att det står härliga till. Lillasyster min har sing star hemma och nu har vi beslutat oss för att i morgonkväll är det den dag vi ska låta det spelet gå varmt. Det är helt otroligt med det där spelet. När man står och sjunger, tycker man att det låter bra, både ens egen sång och personen man sjunger mot. Om man däremot går ut ifrån rummet och hör de andra sjunga, så inser man att det låter hur illa som helst. Det kanske förklarar varför så många som ställer upp i idol och tror att de kan sjunga, inte kan inse att de inte har den minsta sångröst. De har alltså sjungit allt för mycket sing star. De tror på allvar att om man klarar av att få många poäng på sing star så kan man sjunga. Jag vet däremot att poängen inte återspeglar ens sångröst. Det är helt enkelt ett spel för de utan sångröst som sjunger hellre än bra. Det jag vill komma fram till är att alla som befinner sig i Söderfors, får vara beredda på att det kommer låta illa imorgon och att jag med största säkerhet aldrig kommer att ställa upp i Idol eller något liknande.

Älskade vänner

Nu är julhelgen förbi. Hade kunnat fullbordat den ordentligt genom att gå på den traditonsenliga bandymatchen, som är ett måste för alla som är uppväxta på en bandyort. Jag tänker dock inte gå utanför dörren något mer idag. Tycker att jag har frysit så det räcker och blir över sen går dagen. Var ute på möbeln i Tierp igår och fryste så mycket att jag inte visste vad jag hette. Det kan ju förvisso vara självförvållat då jag hade min höstjacka istället för vinterjacka på mig, och gick klädd i kjol och kortarmad tröja. Sant som det är sagt, är huvudet dumt, så får kroppen lida!

Julafton visade sig bli riktigt lyckad. Alla vi gamla partypinglorna återförenades för en natt. Vi hade kopiöst roligt och dansade och sjöng för full hals. Det är lite underligt hur man kommer tillbaka till de gamla rollerna, trots att det var tre år sedan vi senast träffades allihopa. Jag tror att det var min bästa julafton hittills. Det är inte för inte man saknar sina gamla vänner så mycket. Vi är både så lika och olika varann, men kompletterar varandra på det bästa sätt. En sak är säkert, det blir aldrig en tyst stund med oss samlade och inte heller någon tråkig stund. Det enda som existerar är glädje och skratt! Det är väl så det ska vara, om man är riktiga vänner!


Eva, Mari och Sessan, sitter och försöker komma i feststämning, genom att spela fia med knuff, som på den gamla goda tiden. Synd bara att vi alla har en liten tävlingsmänniska inom oss.


Madde som alltid poser när kameror finns inom synhåll. Tycker om dig ändå.

Saknar er mina vänner och ser redan fram emot vår nästa återförening, som sker i mars. Kram kram.

God Jul!



Så nu var det återigen jul. Det går allt fortare mellan gångerna, känns det som åtminstone. Har väl egentligen inget speciellt att skriva, mer än att jag fick en vit jul. hade väl dock kunnat få vara lite mer snö, men nu när det är jul så bör man ju inte klaga.

Så nu önskar jag er alla en riktig god jul och hoppas att er dag blir fantastiskt bra och att ni får allt som ni har önskat er!
Kram på er!

En dag kvar

Nu är det endast en dag kvar, sedan är det julafton. I mina ögon så är julen relativt betydelselös nu för tiden. Det  kan mycket väl bero på att det är barnens högtid. I min familj så finns det inte längre några barn. Detta märktes tydligt då jag insåg att ingen är kapabel till att köra mig till Karlholm på julaftonskvällen, så nu får jag helt enkelt ta bilen och köra själv dit. Det är underligt hur julen förändras med tiden. Förr älskade jag allt som julen innebar, men nu kan man ju inte ens få en vit jul. Är det för mycket begärt?

Julen är en stressig period, även om jag inte behöver införskaffa några julklappar. så är det många andra måsten. Du ska besöka släkt och vänner. Jag är dock glad att det resulterar i att jag inte behöver oroa mig för att bli utan mat. Har visserligen handlat fyra julklappar, har en kvar att köpa, men det får bli efter jul. Kunde inte låta bli att handla till två av mina vänners barn. Två av barnen har öppnat sina julklappar, det gjorde de när jag fyllde år, det blev ju i alla fall glada över det lilla som de fick. De andra två får väl öppna sina imorgon, antar jag. Hoppas att den personen ger en kram till dem med ifrån mig.

Ska snart åka in till Valbo, om jag inte ändrar mig och väljer att åka skridskor med mina syskon och deras respektive. Det återstår att se. Det är ett mycket svårt val för mig.

Freddie och stövlar

Nu har presentkorten och chokladen strömmat in till mig. Så vad kan jag mer göra än att frossa i mig choklad och spendera mina presentkort. Jag har lyckats bra till en viss del. Alla presentkort är nu förbrukade, förutom det som gäller på SFbio och har nu ätit upp hälften av chokladen. Den satt som den skulle. Åkte in till Valbo idag. Tänkte att jag skulle finna några praktiska kläder som jag kan ha användning för när jag börjar jobba samt ett par praktiska skor. Jag kom hem med: Klänning, ett par jeans, två långarmade tröjor, en hängselkjol, hårfärg, örhängen, hårklämma, vin och ett par nya stövlar. Det sista kändes väldigt lustigt. Jag älskar stövlar, men tillät mig knappt titta åt några stövlar, för att jag ansåg att jag redan har en hel hög hemma. Trots detta så kom jag alltså ändå hem med ytterligare ett par. Fast dessa stövlar skiljer sig markant åt från de andra. Dessa är svarta och nästan platta och dessutom varma, med andra ord ett par praktiska skor.


Kanske inte världens bästa bild, men förstår ni nu varför jag inte kunde lämna sådana fina stövlar kvar i affären?
Kanske ska tillägga att godiskartongen som står bredvid, är tom på choklad nu, men det var gott så länge det varade.

Freddie, du börjar bli stor

Helt otroligt. Har försökt att komma in på sidan så att jag kan uppdatera bloggen i nästan en halvtimme innan jag till slut lyckades, men nu är jag så trött så att jag knappt vet vad jag heter. Är inte det typiskt? När jag väl lyckas logga in, så är jag nästan för trött för att orka skriva. Jag hade en lång dag igår (söndag). Den började med att jag var ner till ishallen i Avesta redan 9.15, åkte lite skridskor med Mikkiz och hennes bihang. Fantastiskt roligt var det i alla fall, hennes dotter var grym på skridskorna, hon kommer att bli en riktig isprinsessa när hon blir stor!

Söndagen var ju trots allt min födelsedag, detta har bidragit till att min mage står åt alla håll, som orsakats av ett för stort intag av smörgåstårta och kaffe. Det sist nämnda är nog även anledningen till att jag fortfarande är vaken. Nu får jag skaffa mig lite självdisiplin och sluta dricka kaffe om kvällarna. Jag vet ju att det är omöjligt för mig att somna om jag har druckit kaffe på kvällen, men ändå gör jag det. Sista koppen kaffe som jag drack i kväll var vid 22 tiden. Vad skulle den vara bra för? Jag hade ju redan druckit hela två koppar kaffe bara någon timme tidigare. Nej, nu är det skärpning som gäller lilla mig!

Min far kläckte ur sig något som jag fann ytterst roligt idag, Freddie, du börjar bli stor. Vad på jag svarade gammal, inte stor. De tror jag de allra flesta kan hålla med om, jag har ju trots allt blivit äldre, men det varken känns eller märks. Har nu kommit över att jag har åldrats ett år, men snart är det ett nytt år! Då blir jag automatiskt ett år äldre och förhoppningsvis så kommer det året bli det bästa i mitt liv! Jag kommer att inleda året med en flytt på inte mindre än 35 mil. Till en av Sveriges minsta byar. Det enda som kvarstår, är att jag bara har ett par veckor på mig att hitta en bostad. Alternativet är att jag får bygga mig en snökoja, billigt men kallt. fast jag föredrar ju en gratis bostad som är kall än en bostad med hyra som är kall. Tror nästan att en snökoja är mer varm och mer isolerad än en lägenhet utan fungerande värme. Jag kan ju ha fel, men bor man i en snökoja så räknar man ju ändå till en viss del med kyla, det negativa är väl om det börjar töa! Nu svävade jag alldeles för långt bort från ämnet. Det jag ville komma fram till, är att jag tror att 2009 kommer att bjuda på massor av roliga saker. Jag kommer att få träffa många nya och roliga människor, kommer att få nya erfarenheter och som den skytt jag är, så kommer jag att frossa i mig nya kunskaper. Så nu ser jag med spänning framemot mitt 24:e år!

Jag är glad över att inte vara man!


Efter att jag igår dagens inlägg tyckte att karlar har det fantastiskt bra, känner jag att jag måste visa lite sympati för dagens karlar. Detta beror på att vi i dagens samhälle anser att alla arbetsbördor i hemmet ska delas upp rättvist. Det är inte längre kvinnorna som ska sköta om hemmet och barn, numera har karlar ett lika stort ansvar. Att karlarna ska hjälpa till med tvätt, disk, matlagning etc. är en självklarhet. De karlar som inte gör de är antingen lata eller gammalmodiga. Vi kvinnor ser inte de ovanstående sysslorna som någon hobby, men alla vet vi ju att karlarnas hobby är; att reparera bilar, klippa gräs, snickra osv. När de har gjort sin hobby så är de hjärtligt välkomna in och hjälpa till med de husliga uppgifterna. Då kan vi se hur roligt de tycker att det är att damma av alla ytor som är fullproppade med diverse saker som vi kvinnor tycker är fina att ha i hemmet, men som de finner överflödiga. Vi litar sällan på att ni kan klara er utan oss, därför får ni ofta påminnelse om vad ni ska göra, vad ni ska fråga vid ex. läkarbesök etc. Det många gör fel, är att vi inte litar på att karlarna klarar av de sysslor som vi klarar av. Egentligen kanske inte det är så konstigt, vi förväntar ju oss inte att karlarna ska tro att vi ska gå ut och reparera bilen när den är trasig, att vi ska byta till vinterdäck respektive sommardäck på bilen. Den karl som tror att en kvinna tänker frånta hans hobby kan ju inte vara klok. Det kanske är så karlarna också resonerar. De vill helt enkelt inte frånta oss vår hobby, som går ut på att inreda, laga mat och ha ett hem som ser presentabelt ut. Sedan måste jag självklart ge, åtminstone de flesta karlar en eloge. Det är helt underbart hur ni kan stå ut med oss kvinnor. Ni är så duktiga, efter det att ni har utfört er hobby, går ni in och donar med det som behövs ordnas med inne. Det är tur att ni finns och kan hjälpa till överallt, detta till trots att vi inte värderar era insatser så högt.


Slutsatsen av detta är att karlar helt enkelt är undervärderade.


Tänk om jag hade kunnat få vara en man!

I natt när klockan var tre, så låg allt möjligt i sängen där jag skulle sova. Det var tidningar, penna, dator, mobil och snus. Allt låg med andra ord i sängen, förutom det som skulle ligga där. Jag och täcket. Förstår inte varför jag aldrig kan somna i tid. Har åtminstone kommit fram till att jag i mitt nästa liv, om det finns något sådant, ska vara man. Jag menar de förstår inte ens hur bra de har det, egentligen. Jag skulle vara överlycklig om jag skulle få vara utan humörsvängningar och pms och allt som tillkommer i och med det. Tänk att slippa:
Illamåendet som jag har i hela två veckor innan mens.
Ömmade bröst.
Uppsvälld mage.
Magont.
Ryggont.

Det jag dock finner värst är humöret. Jag kan inte finna några positiva tankar. Finns inget gott i denna värld, överhuvudtaget. Jag retar upp mig på saker som jag i vanliga fall, dvs. 2 veckor i månaden, inte skulle lägga ner energi på. Det enda som får mig motiverad är att jag får sitta och klaga, men när jag är som mest irriterad och mest sur, det är då jag vanligtvis också börjar att skratta. I vissa fall så börjar jag även gråta över ingenting. Helst av allt skulle jag vilja isolera mig under denna period. Jag känner mig så fruktansvärt elak, men kan inte hjälpa det. Hör hur orden låter när jag  säger dem, det enda jag kan göra är att be om ursäkt efter varje ord som jag har yppat. Så jag tycker att killar som är sjuka inte bör klaga, ni vet ju i alla fall att det kommer gå över inom en snar tid, men detta är återkommande och kommer med jämna intervaller. Så för att bespara så många som möjligt ifrån mina humörsvängningar, kan jag rekomendera att ni inte hör av er till mig, åtminstone inte de kommande dagarna. Sen vet jag att om ni som vanligtvis brukar höra av er, upphör med detta de kommande dagarna så kan ni ju vara beredda på att jag kommer att ringa och gräla på er!

Så nu hoppas jag att alla kommer ha en minst lika trevlig helg som mig! Ha det bäst!


Sjuksköterska - ett jobb för riktiga män!

Nu har jag äntligen fått pengar! Inte för att det var så mycket, men är otroligt glad för det lilla. Den första kommentaren jag fällde när jag såg att pengarna hade kommit in på mitt konto var: Yes, nu kan jag betala räkningar! Jag förstår varför min systers kille såg förvånad ut. Hur många blir så glada över att få betala sina räkningar? Jag blev otroligt glad i alla fall. Bland det värsta jag vet är att inte kunna betala för mig.

Har återigen gjort ett besök på min systers jobb idag, men det blev dock endast en snabb visit, eftersom jag senare skulle hämta mamma på hennes jobb.


Pappa å syster på deras arbete. ser ut att vara ett tufft jobb det där. Inte konstigt att det är ett mansdominerat yrke. Ingår säkert lika många och tunga lyft som inom vården. För det är väl ett arbete som är till för riktiga män.

Tänkte väl inte att jag skulle ta upp det där med genus, men kan helt enkelt inte låta bli. Är det inte helt sjukt att vården anses vara ett kvinnoyrke, trots att detta yrke omfattar mer tunga lyft än många mansdominerade yarbetsplatser, jag menar ex. stålindustrin. Jag tror att anledningen till att många kvinnor arbetar inom vården, beror på att vi kvinnor är fostrade till att ta hand om andra människor. Med det säger jag inte att män är oförmögna att ta hand om andra utan, att de är mer uppfostrade att det är hårt arbete som man ska ha. Sedan är det så att många, följer de gamla könsrollerna. Vi agerar utifrån vad som förväntas av oss. Många gånger så söker vi sådana arbeten som våra föräldrar har. De bästa arbetsplatserna, enligt mig, är de som är blandade. En arbetsplats som endast består av kvinnor tenderar ofta att bli ett ställe där det skvallras mycket och många konflikter uppstår. Däremot så har jag inte samma syn på de manliga arbetsplatserna, det skvallras förmodligen mycket där med, men det är en helt annan jargong. Till sist har vi ju det där med lönen. Många män skulle aldrig acceptera de usla lönerna som finns inom de kvinnodominerande yrkena. Det finns fömodligen män som skulle vilja arbeta som sjuksköterska eller lärare, men de anser att dessa yrken är alldeles för lågavlönade, för att det ska vara värt att utbilda sig inom dessa yrkesområden. Då kommer vi till det här med att vi kvinnor sällan står på oss och slåss för att vi ska vara lika mycket värda som män. Vi accepterar lugnt att vi inte har högre lön än vad vi har och de män som söker arbeten inom dessa yrkeskategorier får högre lön, eftersom de är så få män på arbetsplatserna och alla strävar ju efter att få en heterogenarbetsgrupp. Så vad jag menar är att sjuksköterska är ett jobb för en rikitig man, där får de utveckla sina sociala träning samtidigt som de får anstränga sin kropp. Kvinnor bör därför söka ett industrijobb då de kommer ifrån många tunga lyft och får träna i att inte vara omgivna av människor jämt och ständigt.

Tidig morgon

Detta är för mig något nytt, Klockan har just passerat 10. Jag har varit vaken i drygt fyra timmar. Helt otroligt! Jag började morgonen med ett besök på lilla systers jobb, efter att ha sovit hela 2,5 timmar i natt. Det var en intressant upplevelse då ingenting fungerade. Så medan de försökte åtgärda problemen så svepte jag i mig flertalet koppar kaffe. Sedan fick jag även vara rådgivare, men jag tror att de lika gärna hade kunnat fråga en vägg, då jag saknar kunskap helt inom detta område. De tyckte även att vi systrar och pappa kunde få ihop till ett eget skiftlag, eftersom det var bättre att de var några få personer skulle må dåligt, jämfört med om man spred ut oss över alla skiftlag.

Just nu är jag på min mors arbetsplats och gör livet surt för henne. Om inte annat så gör jag det surt för min mage då den redan har fått tagit emot sju koppar kaffe. Nu vankar mamma fram och tillbaka i korridoren och gör mig nervös, så det är nog dags att avsluta detta inlägg och ta cykeln för att åka till farmor där lunchen serveras om en timme.

Några tips?

Nu har jag ägnat ett par timmar för att få min blogg att se lite roligare ut. Jag är dock långt i från klar, men det får duga tills imorgon. Ska försöka få den lite bättre under morgondagen. Vanligtvis så skulle jag utan några större problem kunna sitta och klura med den tills jag blir klar på morgonsidan någongång, men inte denna natt. Det är nämligen så att jag  återigen ska hälsa på, på min lilla systers jobb imorgon. Ska följa med pappa när han går 6.30. Varför jag ska utsätta mig själv för något dylikt, beror på att jag känner att det är dags för mig att vända tillbaka dygnet rätt. Skulle jag inte göra det så vet jag, med stor säkerhet, att det kommer bli olidligt för mig om ett par veckor när jag ska börja jobba.

Så det är bara att ni får stå ut med att bloggen ser ut så här förtillfället. Är det någon som har ett bra tips på hur jag kan göra min blogg roligare, så var inte rädd för att lämna en kommentar eller höra av er. Det mottages varmt!


Lite bilder från i helgen

Maddes frukost

Denna otroliga frukost serverades jag på söndagsmorgonen. Jag tror jag ska tillbringa fler helgmorgon hemma hos Sessan. Som pricken över i hade hon även införskaffat ostbågar, enbart för min skull. Kan det bli bättre än så här?

                                     
Mari                                           Madde                                      Sessan

Tyvärr så blev det inga fler bilder än dessa, inga fler som var värda att visa i alla fall. Jag är nöjd med min mobilkamera så länge som det är dagsljus, när det är borta, så är det omöjligt att urskilja vad de olika fotona ska föreställa. Så därför så blev det inte fler än så här.

Igår hade jag en väldigt trevlig stund. Jag var och tränade lite fotboll. Med min tur så ringde mobilen ett ex. antal gånger, så jag var inte allt för populär.  Trots att jag sprang ut och besvarade mina samtal så har jag ändå träningsverk idag. Detta borde ju inte kommit som en överraskning, men jag som stretchade i evigheter igår och trodde att det skulle hjälpa, tydligen hjälpte ju detta inte alls.

Ett par timmar senare... Har nu kommit över en bild som min kära kompis har tagit. Det är taget innan vi gick mot folkan. Synd att Madde själv inte var med på bilden. Jag som är en sådan utmärkt fotograf borde ju ha tagit det.




Här är ett bevis på varför jag ska befinna mig framför kameran och inte bakom.


Är det någon mer än jag som vet vilka dessa två tjejer ska föreställa?


Vem har sagt att åldern inte har betydelse?

Det är något underligt det här med att bli äldre. Jag vill inte på något sätt påstå att jag är gammal, men när man har passerat 20 så börjar det sakta, men säkert gå utför. Det första som man märker av, är att man efter ett träningspass numera måste stretcha. Det går inte längre att hoppa över detta viktiga moment, gör man det så får man räkna med att det kommer värka i musklerna ett par dagar framåt. Det andra man märker av är att det inte längre bara är att ruska lite på huvudet dagen efter det man har vart ute och festat, även om man inte är bakfull så är man seg i kroppen i två dagar. Det kan dock även tyda på ovana, som beror på att man inte festar lika ofta som tidigare. Sedan har vi ännu ett tecken, som jag känner mig mest rädd för. Det är att håret förlorar sitt pigment. För att uttrycka det i klarspråk. Det börjar komma gråa hårstrån. Jag har en otroligt söt lilla syster som tydligen har uppmärksammat att jag, trots min ringa ålder, börjar få några av dessa.  Tack syster. Du är för söt. Jag känner på mig att innan jag ens börjar närma mig 30, så kommer jag att gå igenom en av de svåraste 30årskriserna, i historien. Det finns säkert många fler tecken som visar på att man med tiden blir äldre, men dessa är de tre som jag känner för att lyfta fram just nu.


Så för att jag inte i fortsättningen ska kunna känna av att jag åldras så ska jag åtgärda det genom att:

Inte träna. För då slipper jag komma ihåg att stretcha.

Inte dricka alkohol. För då slipper jag känna mig seg i ett par dagar.

Färga mitt hår regelbundet. Då kan ingen se de hårstrån som har avvikande färg.


Sedan så vet alla, att jag inte kommer att följa någon av dessa punkter. Detta beror på att när man blir äldre, så drabbas även minnet. Så jag kommer att glömma bort varför jag inte ska träna, varför jag inte ska dricka och slutligen varför jag ska färga håret. Så slutsatsen är; att hur man än gör genom livet, så har det föga betydelse, eftersom allt åldras, det tar bara olika lång tid.


Måndag = vånda

Så då var det återigen måndag. Finns ju dagar jag tycker bättre om än måndagar, men den här dagen är relativt lugn i alla fall. Ska ägna den åt att umgås med mina nära och kära här i Söderfors. Sedan ska jag tydligen genomföra ett träningspass ikväll. Jag får ont i mina små muskler bara jag tänker på det. Vet att jag borde röra mer på mig, men bara tanken på det får mig att inse att träningspassen endast borde bestå av stretchning. Åtminstone de första gångerna. Trots allt tycker jag ju att det är roligt att spela fotboll, så egentligen är det inte det som jag klagar över, utan mer för att jag vet att jag inte kommer att kunna röra ordentligt på mig de kommande dagarna. Antar att det bara är att bita i det sura äpplet, annars blir det ju likadant varenda gång. Börjar fundera nu om det finns något damlag i fotboll uppe i Sälen. Skulle vara roligt att ta upp fotbollen, kommer ju ändå inte ha så mycket för mig mer än att jobba där uppe, lite nöje har man väl rätt till? Vi får väl se om jag hittar något lag med acceptabelt avstånd till.


Ett dygn i Karlholm

Nu har jag kommit tillbaka till Söderfors efter att ha spenderat nästan ett dygn i Karlholm. Jag hade som förväntat otroligt roligt där, nästan för roligt. Vi drack lite vin m.m. och gick med stora förhoppningar upp till folkan, där det endast var ca 30 personer. Så där var vi i en timme innan det stängde, men roligt? Inte speciellt. Sedan gick vi på ett par efterfester och avslutade med en middag hos en av mina vänner. Det var roligt att återse gamla bekanta i alla fall, men som vanligt hinner man aldrig med alla, så nu förbereder jag mig för nästa resa dit, som sker på julhelgen.

Sitter just nu hemma hos mamma och är i valet i kvalet om jag ska åka till Gävle, eller inte. Har endast sovit i 2,5 timmar så känner mig lite lätt seg, men i så fall åker jag inte förrän om 2 timmar, så jag har ju tid på mig att fundera och det kan man ju aldrig göra för mycket. Nej nu ska jag gå och vila en stund.

Karlholm nästa

Nu bär det snart av till Karlholm. Ska bli så fruktansvärt roligt. Tillbringar hellre en vecka där, än här i Söderfors, det känns helt enkelt mer som hemma. Ska titta på en väns nya lägenhet, ska bli väldigt spännande. Först och främst ska jag alldeles strax köra min mor och hennes Sören till Tierp, där de ska ha julfest. Efter det är det bara hem till mamma ge hundarna mat och gå ut och gå med dem. Sen smäller det. Då är nästa Karlholm. Skulle helst viljat åkt dit igår känns det som nu. Kan iinte beskriva hur roligt det ska bli att träffa alla där. Helt underbart!

Svaret är givet!

Nu har svaret kommit. Jag fick jobbet. från och med den 7 Januari kommer jag att arbeta på en liten skola utanför Sälen. Är visserligen väldigt nervös då jag tidigare främst har arbetat inom förskola, men detta blir en utmaning och förhoppningsvis så kommer jag därifrån med en erfarenhet rikare. Så nu ska jag alltså packa ihop min lilla etta i kartonger, återigen, och flytta ännu mer västerut och denna gång blir det även mer norrut, Finns ingen hejd på den glädje jag känner idag. Detta är det bästa som hänt mig detta år! Utan undantag. Så nu vet alla vem de kan besöka om de känner för att åka lite skidor, men ni får gärna höra av er innan. Nu ska jag förtära lite god mat hos min kära mor, så bär det förhoppningsvis av mot Karlholm imorgon. detta ska givetvis firas!
Trevlig helg!

Vad gör jag här?

Som sagt så är jag nu i Söderfors. Den stora frågan är; "vad gör jag här?". Inte för att jag har mycket mer för mig hemma, men det är ju ändå hemma. Ska tvätta alla mina kläder idag, så nu har jag vart och snokat efter byxor i min yngsta lillasysters garderob. Hon är hur smal som helst, men för första gången i mitt liv så kom jag i hennes byxor, men hade önskat att längden på dem hade kunna vara lite längre, med det får väl gå. Som tur är så läser inte hon min blogg, för jag kan utan problem föreställa mig hennes irriterande och sura stämma om hon skulle se mig i hennes byxor, orden hon skulle använda är:"Men Fredrika! Det där är mina byxor. Ta av dig dem. Du har väl egna. Nu får du tvätta dem! Va dryg du är!" Ungefär i den jargongen skulle de vara.

Under tiden jag skriver detta sitter jag och min äldsta lilla syster och diskuterar minsta systern. Är det inte helt otroligt hur väl man känner sina syskon? Båda två är helt säkra på hur hon skulle reagera. Sedan vet vi exakt vad hon säger om man övertalar henne och det sker alltid med en stor suck.

Idag ska jag följa med Sofie till hennes jobb. Får väl se hur jag klarar av ett par timmar i verken. Pappa har i alla fall lovat bjuda på kaffe om jag kommer. Det tackar jag för. Det är det enda som för tillfället, utan problem glider ner i min mage, Kan ju förvisso bero på att det är flytande.  So wish me luck!

Långtradare - vad ska de va bra för?

Igår tog jag och lastade min mors bil full av saker, för att göra en resa uppåt i Sverige. Hem till familjen. Det är en liten resa på ca 9 mil. När jag hade åkt 8 mil och skulle svänga av på den sista delen av vägen, så står polisen där. Det visar sig att vägen är avstängd eftersom en långtradare har kört av och de ska till att bärga, klockan är då 16.30. För att kunna ta mig till Söderfors så får jag välja mellan att åka tillbaka 1 mil och sedan köra över skogen, eller att åka över Gävle, som definitivt är en ännu längre omväg. Så jag ringer till mamma och berättar vad som hänt, jag skulle hämta upp henne på jobbet för att sedan ta en tur in till Valbo. Hon säger att jag ska ta vägen över Hedesunda, en mil tillbaka alltså, så jag vänder, sedan ångrar hon sig och menar att hon kan åka med Sören in till Gävle. Så då får jag åka förbi de söta poliserna ännu en gång för att kunna vända och åka mot Gävle. Jag vet en som skulle ha suttit bredvid mig i bilen då, det är inte varje dag som man pratar med poliser två gånger på en och samma dag. Kanske bör tilläggas att ja blev så nervös att jag nästan, bara nästan glömde bort att det faktiskt var stopplikt. Fast min mor var ju inte speciellt mycket bättre hon, hon glömde bort den hon med, när vi åkte hem från Gävle och insåg att de fortfarande inte hade fått bort den där långtradaren. Så det är nog inte bara jag som blir nervös av söta poliser.


Stjärntecken

Hittade återigen något roligt på internet igår. Jag tycker det är intressant att se hur väl beskrivningen av ett stjärntecken stämmer överens med en själv. Detta är vad som står om mig.

Den energiska Skytten är utåtriktad till sin läggning och har behov av att leva ett liv med mycket frihet och rymd. Skytten trivs bäst utan begränsningar, på resande fot eller ute i det fria.
Det finns gott om spontanitet och kämparglöd i detta ivriga eldtecken. Skytten är orädd och frimodig, alltid ärlig och rättfram. Den som obekymrat går på i ullstrumporna och verkar ta det mesta med en klackspark. Ibland kan dock Skytten av ren obetänksamhet vara en aning klumpig och taktlös. Denna frimodiga natur pratar gärna och mycket, och har en tendens att späda på sina berättelser en smula.
Skytten är den som vill vidga sina vyer, strävar efter omväxling och social stimulans. En stor kunskapstörst och nyfikenhet på livet hör till bilden. Skytten tycker mycket om att läsa, liksom att resa och uppleva främmande kulturer och synsätt. Skytten stimuleras av spänning och äventyr i tillvaron och har ofta högt flygande planer, men blir ibland överoptimistisk. Skytten vill ju så gärna att möjligheterna ska vara obegränsade. En det-fixar-sig-attityd är karaktäristiskt för detta entusiasternas tecken.
Skytten börjar ofta sin strävan efter expansion i den yttre, sociala världen, för att senare i livet söka sig mera inåt. Den nöjeslystna Skytten, som inte hunnit börja sitt inre sökande, har ett stort behov av nya upplevelser och bör se upp för rastlöshet.
Lyckobringande Jupiter är den härskande planeten. Det ger Skyttmänniskan rikligt med optimism att förfoga över, som hon frikostigt delar med sig av.
En ärlig och pålitlig läggning hör tecknet till, liksom en stark känsla för rättvisa. Skytten är varmhjärtad, humoristisk, generös och gästfri. Men välviljan och svårigheterna med att säga nej, resulterar i att denna godtrogna natur ibland blir utnyttjad eller rusar iväg och åtar sig för mycket.
Skytten har med sin entusiasm god förmåga att inspirera andra till att se de positiva sidorna i tillvaron och strävar ständigt efter att höja bildningsnivån både hos sig själv och sin omvärld. Ett intresse för språk, pedagogik, samhälls- och livsåskådningsfrågor hör i regel till bilden.
Ett fritt och omväxlande yrke, där Skytten får möjlighet att dela med sig av sin kunskap brukar locka. Vi återfinner många lärare, präster och reseledare i detta utåtriktade tecken.
Fysiskt associeras tecknet med levern, höfterna och låren.

Ni som känner mig, kan nog, liksom jag tycka att allt detta stämmer otroligt bra in på mig som person. Är du intresserad av vad det står om dig så kan du gå in på; http://www.annagranberg.com/sid_p.htm, där kan du välja vilket stjärntecken du är intresserad att läsa om.

You have a bad day

Ibland kan man få en känsla av att hela marken rycks bort under ens fötter. All trygghet och stabilitet bara försvinner bort på en bråkdelssekund. Hur man än försöker klamra sig fast, så kommer det ändå inte vara samma grund som man står på, när man väl har kämpat sig upp för kanten. Den delen har ju rasat bort. Finns inte mera. Det är alltså bara att börja bygga på en ny grund, göra den mer stabil än den förra. Göra den grunden mer säker. Framför allt, se till att den inte kan rasa av samma anledning som den förra. Det handlar om att foga, så det inte uppstår sprickor lika lätt. Det handlar om att göra sig själv och grunden till något stabilt, något som man kan förlita sig på. Det handlar om att kämpa. Det handlar om att överleva. Det handlar om att våga lita. Lita på sig själv och på att grunden håller.


Har i alla fall gjort något som var roligt idag. Gått i affärer med Mikkiz. Tänk så bra man kan må av att prova lite kläder.  Inte för att jag har råd att köpa dem, men det är roligt att se hur kläderna passar. Som tur är provar jag bara kläder jag tycker om, men inte skulle köpa även om jag hade pengar, då skulle jag ju bara bli deprimerad över att jag inte har råd med de där fina kläderna. Klänningen jag provade idag tyckte jag var riktigt söt, men ni kommer aldrig få se mig i den, mer än på kort. Det är inte riktigt min stil.


Kanske inte den snyggaste klänningen. Dessutom skulle ja nog ha tagit av mig strumporna innan jag fotograferade, men den fick mig på bra humör för en stund åtminstone.


Roliga kommentarer från igår

Nu kan ni äntligen nå mig via mobilen igen. Helt fantastiskt underbart, är just vad det är.

Lovade att skriva lite mer om resan. Jag har nu samlat ihop lite roliga kommentarer sen igår.

På väg upp till Sälen. Är i Borlänge och längre bort ser jag ur det bara rasar ner snö, det ser ut att falla från en skylt vid en affär, jag utbrister till Emma: "Vilket ras!" Sekunden senare ser jag traktorn som har tömt sin skopa med snö.

Nästa roliga händelse sker utanför Nås. Emma klagar över att hon inte har någon mottagning, sen ser jag skylten Nås och säger: "Här nås vi". Då tittar Emma ner på telefonen och upptäcker att hon har mottagning.

Alla ni som sett Snow roller, vet vad som menas med dalskidan. Vi åker förbi ett hus som det står Dalskidan på och Emma säger det. Jag tänker att jag faktiskt kan läsa. Hon ser att jag inte förstår vad hon menar, så hon upprepar: "Dalskidan älskling", jag tänker att hon behöver inte upprepa, jag hörde ju trots allt vad hon sa första gången, sedan inser jag att det är ju vad de säger i Snow roller, nanosekunden senare säger Emma: "Tyngden på Dalskidan, älskling."

Sedan åker vi igenom ett litet samhälle, det är ca 5 hus och en skola, hastighetsbegränsningen är 50 km/h. Brevid skolan står en hastighetskamera och Emma utbrister: "En fartkamera mitt i centrum!" 

Kanske inte är de roligaste kommentarerna, men när det uppstod, var det otroligt roligt.

Sälen & Rörbäcksnäs

Hade tänkt att jag skulle berätta allt om dagens road trip, tyvärr så blev jag hur trött som helst av att åka bil i nio timmar. Emma har skrattat konstant åt mig, sedan vi kom hem. Tydligen så ska jag se full ut. Det var länge sedan jag var så här trött. Orkar varken tänka eller prata och när jag inte orkar prata längre, då är det illa! Jag kan i alla fall sammanfatta dagen så här: Resan gick utmärkt. Intervjun gick galant. Arbetsplatsen var fantastisk. Beskedet förväntas jag få i början av nästa vecka.

Vinter var ju något som de hade i norra delen av Dalarna i alla fall. Det var hur mysigt som helst. Får jag inte det här jobbet, så kommer jag fortsätta söka jobb uppåt. Jag vill ha en riktig vinter. En vit vinter. Inte som här, en grå och slaskig vinter. Hur som helst, efter intervjun i Sälen åkte vi vidare till Rörbäcksnäs för att titta på den arbetsplats jag sökt jobb på. Vi åkte och åkte, allt vi såg var vit dimma, vit snö och lite granar. När varken vi eller GPS:n visste vart vi längre befann oss, så fanns det en avtagsväg mot Sälens flygplats. Mitt ute i ingenstans. Helt otroligt. Sedan åkte vi ännu längre, tills vi äntligen kom fram, sedan tog vi en annan väg tillbaka hem.

Vi har skrattat kopiöst mycket i alla fall och sjungit för full hals, ända tills det vi kom tillbaka till Säter ungefär, då föll jag i koma. Lägger upp några bilder från resan.

Några hus på vägen mot Rörbäcksnäs




Jag hur nervös som helst, innan intervjun.

Sälen nästa

Nu bär det vilken sekund som helst upp mot Sälen. Så nu hoppas jag att ni alla håller era tummar för min skull klockan 13 idag. Har sådan tur att jag fick resesällskap med mig. Återkommer när jag kommer hem. Finns nog massor att skriva då, om inte om arbetsintervjun, så är det om resan.
Ha en bra dag.

IQ fiskmås

Då kan jag med glädje bekräfta att den lilla klumpen av oro i min mage har försvunnit. Nu har min vän bekräftat att mina misstankar från i går stämde. Hon ska ha en inflyttningsfest, men hon vet inte vilken helg det ska vara. Nu har jag åter fått tillbaka min kontroll. Jag vet vad jag ska på för något. Ska bli fantastiskt roligt. Var så länge sedan. Har inte ens varit och hälsat på henne, där hon bor nu. Känner mig lite kass, men det är en bra bit att åka.

Jag har återigen strulat till det för mig själv. Sist jag skulle till Söderfors och ta tåget till Gävle, så missade jag det nästan. Idag fick jag skjuts till tågstationen och hade 15 minuter tillgodo när jag kom dit. Det enda som jag hade missat var att det är söndag idag, Inte lördag! Så det går alltså inget tåg 10.38 på söndagar. Det första tåget som går till Gävle avgår 18.30. Är inte detta så typiskt mig? Helt talanglös! Så nu vet jag inte hur allt ska lösa sig. Funderar på att min vän som ska sova hos mig i natt, får hämta min nyckel och sedan får jag åka via Avesta upp till Sälen imorgon, när jag ska på arbetsintervjun. Skratta ni gärna, det hade jag gjort. Om det inte var jag. Sedan har vi ju det där med arbetsintervjun. Är hur nervös som helst. Hur förbereder man sig bäst för en arbetsintervju? Dessutom hade det varit roligt med sällskap när jag ska åka cirka 70 mil. Istället så antar jag att det kommer att spelas musik på högsta volym, har jag riktigt otur så kommer jag glömma bort hastigheten på grund av volymen, vilket sammanträffade det då skulle vara om polisen då stod bakom nästa hörn. Jag som alltid, när det passar mig i alla fall, håller hastighets begränsningen.

Undra om det finns något test ute på blogthings som anger vilken grad av otur man har? Undra om det skulle stå 90% på mig? Nej, nu ska jag tänka positivt. Resan upp till Sälen kommer att gå bra och intervjun kommer vara den roligaste jag någonsin har vart på, visserligen är det bara den tredje intervjun någonsin för mig, men ändå. Det kommer bli en helt fantastisk dag imorgon!

Min kontroll = Borta med vinden

Som jag berättade i mitt tidigare inlägg, så har jag och Mikkiz bland annat ägnat oss åt att titta på film. En av de två filmer som vi såg, var "Borta med vinden". En helt otroligt bra film, förutsatt att man tycker om gamla, romantiska filmer. I början av filmen, så ägnade jag mig åt att sitta och analysera. Huvudpersonen i filmen är ju Scarlett, hon är en otroligt bortskämd kvinna, som alltid ska få sin vilja fram. Hade denna film utspelat sig i dagens samhälle, istället för under 1800-talets mitt, så skulle Scarlett O´Hara vara en riktig bratz. Nu var det ju så att jag och Mikkiz även hade suttit och genofört olika test på en internet sida, bland de sista testen vi gjorde innan jag fick skjuts hem var; Your famous movie kiss. Mikkiz resultat blev "Spiderman"; "I have always standing in your doorway. Isn´t it about time somebody saved your life?" Min blev istället "Borta med vinden" ;"Great balls of fire. Don´t bother me anymore and don´t call me sugar". Ja efter att ha gått på om vilken bratz Scarlett är, så tycker jag ändå att hon har en viss poäng i de saker hon säger. Ingen ska komma och tro att de bara kan få vem som helst och ingen ska tilltala, åtminstone inte mig, som sugar. Inte efter den första kyssen i alla fall. Inte efter den femtionde heller för den delen.




Nu är det så att jag, som person är nog väldigt spontan, men jag vill gärna ha lite kontroll. Nu är det så, att en av mina vänner har gjort klart för mig, att jag ska boka upp varje helg i mars. Den stora frågan är varför? Även om jag har mina idéer om varför, så mår inte min lilla mage bra av att inte veta. Jag behöver ha kontroll. Veta vad som ska hända. Bara jag har ett schema att gå efter, eller att det finns en plan, sedan utifrån det, kan jag vara hur spontan jag vill.  Det jag tror kommer hända är att hon kommer att ha någon form av fest, om det inte är det, då har jag ingen aning. Antar bara att hon vet att hon ska ha festen i mars, men inte när och därför garderar upp sig så ingen bokar in något annat. Så nu håller jag alla mina tummar för att hon tänker berätta varför jag ska boka upp varje helg i mars. Återkommer med svaret.


Sarkastisk? Inte jag i alla fall...

Är hos min älskade Mikkiz. Har snart tillbringat ett helt dygn här. Vi har druckit vin, ätit mat, diskuterat, tittat på filmer och det bästa av allt, så har vi hittat en sida på internet, där det finns massor med olika tester som man kan göra. http://www.blogthings.com. Detta är en sida som jag omöjligt kan låta bli att älska. Jag tycker det är intressant att se vad mina åsikter och prioriteringar resulterar i hur andra uppfattar mig. Har precis gjort ett test som handlar om hur sarkastisk jag är. Mikkiz trodde jag skulle komma upp i 70%, men resultatet visade något helt annat. Detta gott folk är mitt resultat:
Your Quirk Factor: 54%
You're a pretty quirky person, but you're just normal enough to hide it.
Congratulations - you've fooled other people into thinking you're just like them!
Jag kände att jag bara behövde dela med mig av detta. Första frågan var nästan rolig att besvara, den löd: "Berättar du skämt som ingen annan än du förstår?" Svars alternativen var; alltid, ofta, ibland, sällan eller aldrig. Det är som den här frågan var formulerad just med tanke på mig. Jag har en förmåga att berätta skämt som bara jag och ytterligare en av mina vänner finner roligt, alla andra som hör dessa kan omöjligt förstå vad det är som är roligt med dessa. På tal om min vän som har samma humor som mig, måste jag även berätta att det är henne jag ringer till, när det har hänt något som jag tyckte var otroligt roligt och jag vet redan innan att hon kommer att skratta. Vilken ingen annan gjorde när situationen eller skämtet utspelade sig. Tack vännen, är skönt att veta att jag inte är ensam om denna låga humorn.

Mina älskade partypinglor

Igår fick jag ett helt otroligt tips. Jag har mitt raklödder i helt fel lägenhet. Alltså inte hemma. En vän sa då att jag lika bra kunde använda balsam. Balsam, tänkte jag, hur bra kan det vara? Så när jag gick in i duschen idag, så tänkte jag; varför inte? Det är ju värt att prova i alla fall. Nu kommer det bästa. Det funkade och min hud har aldrig vart lenare. Det var sådan otrolig känsla, så jag nästan, bara nästan, fick lust att ha balsam över hela kroppen. Så nu vet ni vad ni kan göra om ni har slut på raklödder. Prova balsam. Tack vännen, du har räddat min dag.



För tillfället så går jag och funderar på en sak. Jag är en människa som älskar julen. I vanliga fall börjar jag spela julmusik redan i slutet av oktober. Jag börjar julpynta i början av november. Nu börjar jag fundera vart min julkänsla är. Inte befinner den sig i min lägenhet i alla fall och definitivt inte utanför mitt fönster. Visserligen är det snö, men jag kan fortfarande se asfalten och det vill jag inte kunna göra. När jag var yngre handlade julen framför allt om julklappar, julmat och att träffa den närmaste släkten. Nu för tiden så består julen för mig av julmat, träffa släkten och vänner samt att festa. Det sista beror nog på att den yngsta i min närmaste släkt nu är 17 år, min lilla syster. De flesta av de vänner, som jag har där hemma, är singlar och det finns en tradition om fest, hos en i Karlholm på julafton och sedan möbeln på juldagen. Denna jul kommer nog inte bli så annorlunda jämfört med de senaste 3 åren. Det bästa med denna jul är att alla vi sex vänner, som umgicks konstant för 3,5 år sedan, kommer att befinna oss hemma i jul. Okej lite utspridda kommer vi vara, men ändå. Som sagt är vi sex tjejer, varav två bor i Gävle, en snart i Karlholm, en i Östersund, en i Oslo och lilla jag i Avesta. Så det kanske inte behövs tilläggas att vi alla inte har träffats samtidigt på 3 år. Så i år tänker jag slå ett slag, för att det ska bli återträff för alla partypinglorna! Det skulle vara fantastiskt roligt!

Ge karln credit

Äntligen! Nu är lyckan gjord. Jag kan återigen diska, en vecka framöver i alla fall. Haft ett celebert besök av en kompis idag. Först visste hon inte om hon skulle ha tid att träffa mig idag, sedan visade det sig att hon skulle vara här från 11.30-21.00, med undantag för den timmen hon var och tittade på en lägenhet. Så nu har det gått i lite kaffe i min stackars mage, som redan strejkar, men det var det väl värt. Den sista timmen satt vi och gottade oss i skämt om män, hittade dessa ute på http://www.skrattnet.se/, vissa av skämten var riktigt underhållande. Förvisso, vilken tjej skulle inte skratta åt skämt om män? Det är lika osannolikt som om män inte skulle skratta åt blondinskämt.


Har även kommit på ytterligare en punkt till min handbok om hur jag fungerar, så punkt nummer 8 lyder alltså; tilltala mig inte som lilla gumman eller lilla vän.  Jag är inte en liten. Gör du det. Förvänta dig en plågsam död.  


Sedan måste jag även lyfta på hatten för en kille, som jag inte vet vem det är, men som en kompis vet vem det är. Hon var igår sugen på något, som vi alla nog är sugna på emellanåt och skickade då detta meddelande till en kille: "Du jag är vrålkåt." Svaret hon får efter någon timmes väntan lyder: "Djungelvrål heter ett godis. Kolla kylen om det finns någon gurka eller nåt." Jag måste bara ge honom credit, för att han lyckades nobba med humor. Ska du ändå dissa någon, så varför inte göra det med lite humor. Min kompis däremot, tyckte att det behövdes något mer humoristiskt än det där för att hon skulle lyfta på sin hatt. Vad tycker ni?

Med tanke på min käre vän, så tänkte jag avslutningsvis citera Freud. "... människan lever med sexuella och aggressiva drifter som kräver omedelbar tillfredsställelse. De är starkare än förnuft och sociala behov och framför allt samhälleligt oacceptabla. Därigenom är man som människa utsatt för ett ständigt lidande som kommer av de ofrånkomliga motsättningar som uppstår mellan biologi och kultur."


Frustration med modifikation

Idag har en kär vän till mig, tagit med mig på en shoppingtur och tur var väl det. Nu har jag det mest nödvändiga hemma igen, så som mandariner och toalettpapper. De blev tre affärer totalt, Willys, ÖB och någon annan affär som jag inte kan minnas namnet på. Den sista affären är i alla fall en affär som jag absolut inte ska gå in i. Det är i sådana affärer som jag mister hela min karaktär. Det gjorde visserligen min vän med, men hon föll för godiset och jag är ingen godisråtta så jag föll för något helt annat. Ljus. Ja, jag skrev rätt, jag är helt såld på ljus och allt annat som du kan inreda med. Allt som inte uppfyller någon egentlig funktion, men ändå är mysigt att ha i hemmet, det är det som kan få mig att mista hela min karaktär på bara några sekunder. Dock så är det inte lika illa som med stövlar, men ändå. Det är illa. Ni vill inte vistas i en sådan affär med mig. Jag lovar er. Dock så kan jag stolt meddela att jag inte förlorade min karaktär idag. Jag gick ut ur affären i stort sett tomhänt. Förutom de här små sakerna.




 Fast dessa behöver jag verkligen. Har varken gafflar eller knivar i normalstorlek hemma, men nu så har jag det. Min kära vän frågade mig varför jag hade slängt mina bestick och hon fick ett väldigt ironiskt svar som jag fick låta lite drömmande; "jag trodde att jag skulle leva lyckligt i alla mina dagar med din bror." Det tyckte jag var roligt. Dock såg inte hon lika road ut.


Just nu. Bara just nu. Så tror jag att jag håller på att gå under. Jag är inte pedantisk. Absolut inte, men jag tror jag har umgåtts med en pedantisk människa, lite för länge. Nu håller ja på att få krupp på disken som ligger i diskhon. Det är ett glas, två muggar, en sked samt de besticken som jag införskaffade idag. Diska då tänker ni. Det går inte! Jag ska vara insmord med en salva i 24 timmar och får inte diska utan diskhandskar under dessa 24 timmar. Det gör mig galen. Att inte kunna torka rent ytorna på diskbänken, spisen eller bordet. Tur att jag hade storstädning igår, då jag visste att det inte skulle kunna utföras idag. Just nu känns det ganska irrelevant. Det är som att jag dammsög igår, det finns ändå smuts på mitt golv idag igen. Kan någon snäll människa förklara för mig vart all smuts kommer från? Lite har följt med mig och min kompis in, men resten? Jag dammsög ytterst noga igår. Torkade av alla ytor. Så säg inte att jag har missat något.  Sedan har vi ytterligare ett litet problem. Jag är i stort behov av en bokhylla. Ingenstans att göra av mina böcker som står och ligger och trängs på min byrå och under mitt databord. Jag får helt enkelt krupp på denna oreda. Imorgon så ska det rensas upp minsann!

När jag ändå håller på och klagar och framstår som bitter och inåtvänd, så bör det tilläggas att jag inte kommer att svara på några meddelande idag mellan 21.00-22.00. För idag ska jag se Grey´s anatomy, det är inte lika heligt som House, men jag vill verkligen se det. Så vill någon mig något så får ni ta det före eller efter Grey´s anatomy, om det inte är något akut, det vill säga att någon har blivit så sjuk och fått åkt in till sjukhuset eller gått bort eller något annat hemskt så ni behöver mig just då. Är det inte det. Då kan ni vänta. Jag har 23 andra timmar över per dygn som jag kan ägna mig åt er den timmen, är min egen. Det kan låta elakt, men det får ni i så fall ta.


Dreams do fade

Tänkte bara lägga upp den sista bilden, men tog fel bild först. Så då valde jag att dela med mig av lite andra bilder också som jag tycker om.







Den här sista bilden ligger som bakgrund på min dator för tillfället. Jag älskar den samt dikten som står. Så sant, som det är skrivet.

Nu har jag återigen hittat ännu en låt som jag inte kan låta bli att dela med mig till er. Helt otroligt hur många fina låtar det finns. Kanske ska börja lägga ut en låt för varje dag. vad tycker ni om det?


House = heligt

De allra flesta har vi något tv-program som är heligt för oss. Något program, som vi bara måste se. För mig så är det House. Det var nära att jag missade det, på grund av att jag glömde bort klockan, men hann i sista sekund trycka igång tv:n. Vad händer sen? Jo varenda en, i princip, som jag har viljat skriva med på msn idag, börjar skriva med mig. Är inte det helt otroligt! Här har jag gått i min ensamhet idag och önskat att vissa personer skulle logga in, så att jag får prata med dem, så skriver dem. När det är  House. Jag hade sagt till dessa personer att jag inte hade tid, om det inte var för att jag behövde prata med dem. Idag. Så vad jag egentligen vill säga är; nästa tisdag, vill ni prata med mig då så gör ni det innan klockan 21.00 eller efter 22.00.

Ett litet tillägg. Nu när jag ändå skrivit inlägget får det vara kvar, men en av dem som "förstört" min House kväll säger att det går att se det på tv4.se. Tack så mycket. Dock kvarstår reglerna från ovan. Jag föredrar att se program på tv framför på datorn. Så är det inte akut så skriv inte eller ring inte mellan 21.00-22.00 på tisdagar!

Älskar er ändå

Det är en nåd

Har idag egentligen ingenting att skriva. Vill bara dela med mig av en låt som har en otroligt bra text.

Den lyckligaste tjejen på jorden

Madde min ängel, du hade rätt. Allt har en mening. Då menar jag allt. Sitter här i min ensamhet, börjar äntligen att vänja mig. När allt känns som mest hemskt, får jag svar från en arbetsplats där jag har sökt jobb. De vill träffa MIG, nästa vecka. Dessutom är det ett jobb jag verkligen vill ha. Tänker inte ta ut något i förskott, men förstå hur bra det känns. Någon vill att jag ska komma och arbeta för dem! Ett jobb som jag aldrig skulle kunna tacka nej till. Får jag det, så får jag arbeta med det jag vill göra. Hur många får den chansen? Hur många vet vad de vill göra? Jag vet och jag ska på intervju! Nu håller jag mina tummar för fullt. Det här jobbet ska bli mitt! Det bästa av allt. Det är långt, långt, långt bort.

Don´t mess with the bitch II

Nu har den lilla bitchen i mig vaknat till liv, igen. Egentligen är jag väl mest ledsen och sårad, men känner mig arg som ett bi. Jag funderar och tänker. Funderar och tänker. Ändå så ser jag ingen lösning på problemet. Den som nu vill prata med mig, kan jag bara framföra en stor varning till. Tänk igenom noga på vad du säger, annars så tänker inte jag noga igenom det svar som du får. Ibland kan jag tycka att jag är rätt snäll som person, säger inte alltid som jag tycker, fastän jag vet att i vissa fall borde jag göra det. Däremot så finns det gånger som det är omöjligt för mig att inte uttrycka vad jag tycker. Dessa gånger så vill du inte vara den person som får höra vad jag tycker om diverse saker. Det är inte jämt av ondo att ha den attityden, ibland kan det rent ut sagt vara riktigt skönt. Du undgår att få stå ut med vissa personer, som sårat dig eller någon nära, längre än vad du behöver, dessutom så kan även de få sig en tankeställare. Alla behöver vi ibland få höra något ur någon annans perspektiv. Detta gör att vi som människor växer och får nya erfarenheter. Är det någon som vet hur jag kan vara när jag verkligen är i mitt äss som bitch, så är det min kära Madde. Hon vet hur lilla jag kan få någon, som är mycket större än mig, krypa ihop å bli mindre än en myra när jag drar igång. Det krävs mycket innan jag gör det, men hittills så har jag inte ångrat en endaste gång. Varenda en har förtjänat att höra mitt perspektiv på saker och ting.


Jag kan omöjligt förstå. Hur gärna jag än vill, så kan jag inte förstå. Hur kan någon kasta ord så lätt omkring sig? Hur kan någon såra så mycket utan att egentligen mena det? Okej, det sista kan jag förstå, men hur sjutton tänker karlar emellanåt? De säger att varje kvinna borde ha en handbok; så här fungerar jag. Det får mig skarpt att fundera på om det inte gäller karlar med för den delen. Nog för att de oftast säger saker rakt på sak, men de vill alltid strula till saker. Kanske är det som Freddy, en vän till mig sa; "Det är tjejer som ställer till problem och sedan skyller det de på killarna." Kanske, bara kanske, så kan han ha rätt. Jag är villig att medge att i alla fall jag kan orsaka problem, men och det är ett stort MEN, det är alltid två sidor. Det skulle inte vara ett problem om det bara var jag. Det allt handlar om, är att när man är två personer, så måste man kunna ta den andres perspektiv. Det är inte alltid lätt. Du måste visa tillit, trots att det kan vara något som är mycket svårt. Så bara för att förtydliga så kan jag skriva min lilla handbok, så här fungerar jag:


1.   Jag blir inte tänd av att någon ber mig att suga av honom. Jag menar det, det blir raka motsatsen och värre ändå blir det om jag redan är sur.


2.   Jag blir inte heller tänd av frågan ska vi pippa utan vidare. Inser inte vissa hur absurt det är. Jag kan kanske förstå i vissa situationer, men ska man fråga sådant kan man lika bra säga; på lördag klockan 15.45 så kan vi pippa va?


3.   Frågar du vad jag tänker på och jag svarar ingenting, då är det något, som jag inte vet hur jag ska kunna berätta det för dig. Du behöver inte dra ut det ur mig, men du kan fråga om det är något specifikt. Då kommer allt lättare ut.


4.   Blir jag arg eller ledsen så krama mig tills det att jag är lugn igen. Är inte du lika arg som jag är på dig, så är det nog bara hormonernas fel i alla fall till mitt utbrott.


5.   Är jag på dåligt humör, säg det inte, du kommer att få reda på varför jag är sur i alla fall. Det gäller oavsett om det angår dig eller inte.


6.   Har jag mens, är trött, utan cigaretter eller inte har ätit på länge. Fråga inte något du inte vill ha svar på. Eller förbered dig på ett mindre glatt svar. Det är inget personligt. Det betyder bara att jag inte har fått alla mina dagsbehov tillfredställda.


7.   Är jag ute med mina kompisar och festar. Då är jag ute med mina kompisar och festar. Inget annat! Du behöver inte ringa mig tusen gånger, då blir jag sur och då återkommer vi till punkt 4 och då är inte du där... Synd om dig!


Jag tänkte avsluta detta inlägg med ett uttryck som jag myntade igår. Jag tackar och bockar och slampar.


Lite tankar

Efter ett visst antal år på högskolan så har diskussioner angående genus kommit upp titt som tätt. Det har gjort att jag har uppmärksammat mitt eget tänkande angående genus.  Det är ju inte meningen att flickor och pojkar ska behandlas olika utifrån deras kön, men ändå är det ibland svårt. Jag gick och funderade över detta på vägen hem från Willys idag. En karl som bor själv handlar, enligt mina fördomar, pizza, läsk och andra onyttigheter. Så där gick jag och tänkte samt insåg att jag nog är en riktig tjej! Jag handlade grönsaker, soppa, frukt, fruktsoppa och sedan blev det ju visserligen lite choklad också, men det skyller jag på mensen. Annars ser jag mig inte som en stereotypisk tjej. Jag är inte direkt ordningsam av mig och det ska man väl vara om man är tjej, eller? Jag tycker om att spela fotboll, det är ju en sport för killar. Jag tycker inte om att dammsuga, men jag tycker inte om att se smutsen ligga på golvet. Däremot är jag verkligen en tjej i andra avseenden. Jag tycker att det kan vara avkopplande att diska, om det inte är världens berg förstås.  Älskar att läsa romaner, ju snuskigare desto bättre. Inget går upp mot en kopp te och en bok av Nora Roberts, tantsnuskets okrönta drottning.  Sen när det gäller det yrkesmässiga så har jag nog valt ett väldigt stereotypiskt arbete också, förskollärare. Tillbaka till böcker och så, så måste det tilläggas att jag älskar att läsa dikter samt skriva egna. Helst skriver jag egna när jag är mindre glad eller otroligt glad. Så ni kan ju bara ana er till vad upplyftande det kan vara att läsa dem när jag har en sämre dag, eller inte. I förra inlägget valde jag att lägga in ett citat ur en av C. Andersson dikter, så nu får ni istället en provsmak på en av mina, kommer dock inte exakt ihåg när jag skrev den, men antar att det var cirka tre år sedan.


En längtan

En längtan så stark,
den går inte att förneka.
Den kan inte försvinna.
En längtan efter att du rör mig,
att du smeker min kropp.
Känna dina läppar emot min hud.
Känna hur du andas.
En längtan att få höra,
vad jag för dig betyder.
Få höra hur mycket du vill ha mig,
att du mig älskar.
En längtan att få vara din.
Alltid ha dig tätt intill.
Känna att vi blir en,
bara få se dig njuta.
En längtan att det aldrig upphör.
Känna hur du vill ha mer.
Känna sig bekräftad.
Känna sig tillfredställd.


RSS 2.0