Hopp

Vad är det sista som överger människan? Vi säger att det är hoppet, egentligen så är det lukten, men det spelar ingen större roll. Det handlar mer om hur vi, innan vi dör, håller oss fast vid något. Vi vill helt enkelt inte ge upp. Vi vill inte inse att det är över förrän allt är förlorat. Vissa gånger mår vi kanske bra av att leva på hoppet, andra inte. När det är förlorat så tar det ett tag innan det blir begripligt. Innan man verkligen inser att det är borta. Att det inte finns. Hoppet kanske är det värsta med att vara människa? Vad vi än hoppas på, så är de bara vid fåtaliga gånger som hoppet inte sviker oss. I alla fall är det så för mig. Jag hoppas så mycket, kanske är det där det blir fel. Att jag sätter för stor tillit åt hoppet. Trots det så kan ingen och då menar jag ingen, gå genom livet utan att bli sviken. De allra flesta av oss kommer även att svika andra. Vi menar inget illa, det handlar många gånger om ett val. Att svika sig själv eller någon annan.  Mår du inte bra, så mår ofta inte de andra i din närhet heller bra. Därför sviker vi emellanåt, så vi kan bli glada. Så vi kan glädja de som står oss nära.


"Först lovade du ingenting

Sedan höll du vad du inte lovat

Sedan lovade du att aldrig mera svika

Sedan svek du (du hade ju ingenting lovat)

Jag svor dig trohet från början

Jag svek dig

Det hade aldrig börjat..."

Claes Andersson



Du gråa lördag!

Nu var jag då hemma. Känns bra på sätt och vis, men ändå så trist. Jag är en socialvarelse av naturen. Är inte van att vara helt själv.  Jag har nu vart själv hemma i ca 20 timmar och håller redan på att gå under. Bara längtar tills de kommer och kopplar in min hemtelefon nästa vecka. Det skulle underlätta väldigt mycket. Som det är nu så kan jag endast få tag i människor som jag vill prata med via internet och det är det enda sätt som andra även kan få tag i mig på.


Imorgon är det, som de allra flesta nog vet, första advent. Jag skulle behöva dammsuga och skura golvet i lägenheten innan jag tar en liten tur ner i källaren efter julpynt. Ändå vet jag inte om jag ska vänta med julpyntet tills imorgon. Jag blir så less bara av att titta ut genom fönstret. Vart är snön? Så det återstår att se om det är julfint här ikväll eller imorgon.

Hade funderingar på att besöka min kära Mikkiz idag, men hon har inte visat sig ute på msn och jag tänker verkligen inte gå hem till henne för att se om hon är hemma. Det är alldeles för långt! För visso skulle jag kunna passa på att hämta min cykel, men vet redan att jag ska vandra den långa vägen imorgon, så då kan det alltså också få vänta.


Detta är verkligen en helt menlös lördag! Vad var den här dagen bra för?  Har visserligen bara varit vaken i fem timmar, men har redan ångrat att jag inte sov bort hela dagen.


En man att minnas

Idag har vart en otroligt tung dag. Idag har jag tagit farväl, av en man som förknippas med glädje. En man som fyllde ett helt rum, med enbart hjälp av sin karisma. En man som spred värme, kärlek och skratt runt om sig. Det känns ytterst overkligt att han inte längre finns här bland oss. Jag har så mycket minnen kring honom. Varje gång som jag träffade honom fick man en varm kram och det gjorde att man kände sig otroligt välkommen och omtyckt. Det var som någon sa, han fick en och tro att det var en själv som var mest speciell, att jag var lite mer än alla andra. Han hade alltid ett leende på läpparna. Talets förmåga hade han också, berättade saker och fick en alltid att skratta. Det var alltid han som höll tal, men aldrig tråkiga. Vem är det nu som ska hålla dessa tal? Vid födelsedagar etc. Finns så mycket att berätta om denna speciella man. Hur mycket jag än skulle skriva, så skulle ni aldrig kunna förstå. Han är som ett fenomen, du måste ha sett det för att kunna förstå det. Det går inte att förklara abstrakta ting. Jag kan inte berätta hans historier. Är det någon som kan berätta dem, så är det han. Det är bara han som tar paus på de rätta ställena, endast han som får något alldagligt att bli speciellt och roligt. Kanske är det därför, han var så älskad. Kanske var det därför han levde ett långt liv. Ett liv utan grönsaker, men med en klämtare emellanåt.  En sak är säker. Han lämnar ett stort tomrum, med många fina minnen.


Må du vila i frid...


Don´t mess with the bitch!

Just nu känner jag mig verkligen som en riktig bitch! Riktigt sur och jävlig. Har som sagt var endast sovit två timmar i natt, ätit dåligt, har mens och dessutom är jag fortfarande vaken. Helt otroligt! Bara därför tänkte jag vara lite negativ gentemot SMHI:s väderprognos. De sa i helgen att värmen skulle komma i slutet av veckan och att den snö som har kommit skulle försvinna. Varför kan de inte ha fel? Jag vill ha snö! Det är vinter nu, det ska icke vara stora vattenpussar över hela gatorna. Jag ska inte kunna höra ljudet av att snön på taken smälter och rasar ner. Jag ska inte bli våt om mina fötter av att gå en promenad. Nej det jag ska höra på vintern är hur snön knarrar under mina fötter när jag går. Jag ska känna hur kölden sätter sig på mina kinder. Detta gott folk är inte vinter! Detta är ett resultat av växthus effekten! På vintern ska det vara minst  10 minusgrader ute. Inte 7 plusgrader som det var när jag satt i mammas bil klockan 21.00.  Kan någon ge mig vinter?



Detta mina kära vänner är vinter!!!!

Över till nästa ämne. Du blir dumpad eller dumpar en kille, när man sedan har flyttat ifrån varandra så är man antingen ovänner eller vänner. Bestämmer man sig då för att inte prata med varandra, alltså vara ovänner, så ska man skita blankt i vad den andra gör! Det har inte den andre personen med att göra överhuvudtaget! Sen om den känner för att gotta sig i den andres misslycka så må det vara hänt. Däremot så behöver man inte kasta det i ansiktet på den andra personen! Sköt dig själv och skit i andra, helt enkelt!

Sedan finns det ytterligare en sak som jag känner för att ta upp, det är just det här med mens. Varför ska tjejer behöver genomlida detta elände? Det gör ont i magen, brösten ömmar och humöret är inte vad det borde vara! Bara att se den röda vätskan är så motbjudande så det nästan vänder sig i magen. Räcker det inte bara med en liten droppe för att visa att man inte är gravid etc? Vad enkelt det vore. Att humöret inte är tillförlitligt är det näst värsta med alltihopa. Du vet inte när du ska börja gråta. Du irriterar dig på små saker och är allmänt sur. Motivationen till att göra en god gärning eller en annan människa väl verkar totalt bortblåst, det enda som existerar är behovet av choklad! Med det så avslutar jag kvällens blogginlägg samt min måltid för att gå och gräva i min fars underbara godispåse.

Som ett barn innan julafton

Jösses så dåligt jag har sovit i natt. Jag tror de flesta kommer ihåg när man var liten och det var dagen innan julafton. Jag åtminstone låg där i min säng och funderade vad jag skulle få för kläder i de paket som låg under granen, det var ju dessa kläder jag skulle ha på mig julafton och juldagen. sedan funderade jag vidare på vad som kundes tänka ligga i de andra paketen. Hade de köpt det som stod på önskelistan? Ungefär så var det även i natt. Jag låg bara och tänkte på en viss person och vet inte vilken reaktion jag kan förvänta mig idag. Jag måste säga att det kommer att bli svårt att förhålla sig. För er som iinte vet kan jag bara säga att jag låg och grubblade en massa.

Trodde att jag aldrig skulle somna. Först satt jag uppe och gjorde om bloggen lite, sen när jag la mig vid ca. 02.00 så kunde jag inte somna.  Sedan läste jag lite i en bok som jag lånat av min syster för att sedan försöka sova, denna procedur upprepades tre gånger, sista gången jag tittade på klockan så visade den 03.52. Fy sjutton tänkte jag, mamma skulle göra kaffe åt mig klockan 06.00, så då var det bara att försöka tänka på något som skulle få mig att somna, det går ju inte att ligga och tänka på att man måste somna, istället tänkte ja; "om jag är vaken i 30 minuter till så kan jag ringa och väcka syster så hon kommer upp till jobbet i tid. Innan jag visste ordet av det så sov jag äntligen!

Nu på morgonen så kom jag upp till frukostbordet där mamma och Sören hade börjat intaget av sin frukost så jag tog min kaffemugg och fyllde den med kaffe och en skvätt mjölk och satte mig till bords. Jag måste ha sett ut som sju svåra år, för de sa mest bara godmorgon och tittade på mig, Jag upplever mig själv inte som morgonsur, menmåste få några minuter i början av morgonen utan att prata, det vill säga innan jag fått kaffet i alla fall, oftast ska jag även ha tagit mig en cigarett innan humöret strålar, som den solstråle jag är.
Eller rättare sagt innan bitchen i mig har vaknat till liv!

Snöänglar - visst finns dem

Vilken dag! Jag vaknade tidigt av att Andreas skulle ner i tvättstugan, egentligen skulle jag följt med ner för att se vart den låg och hur det fungerade, men jag låg kvar och tänkte; "hur svårt kan det vara?".  Fick även informationen att vi hade tvättstugan fram till 11, vaknade 8 igen och tänkte fem minuter till. Sjutton så långa fem minuter kan bli. Jag vaknade 10, var bara springa ner och få lite tvättat, en maskin hann jag med, skulle ha hunnit med två om jag hade vetat att det fanns två maskiner, men klockan var 10.30 när jag kom upp till min systers lägenhet igen och ville då inte gå ner och sätta igång ytterligare en maskin, då jag inte ville drabba samman med någon grinig tant.

För att återknyta till rubriken så har både jag och min syster gjort snöänglar idag. Behöver jag ens tillägga att det inte skedde frivilligt? Jag har tidigare denna vecka lyckas slippa bli en snöängel, men nu tror jag de har insett att det var väldigt lätt å väldigt roligt att göra mig till en snöängel. Ramlade lätt som en fjäder i snön, men skyller på att ja har träningsvärk så min muskler inte orkade sätta emot. Det låter väl en aning bättre. Eller?

Nu ska jag snart få åka hem till Dalarna igen, men det blir bara över dagen. Sen vet jag inte om jag blir kvar i Söderfors ytterligare några dagar, det återstår att se. Saknar er där hemma i alla fall... Massor med kramar till er!

Träningsvärk.se

Jag har begått ett stort misstag! Jag följde med min syster på fotbollsträning igår. Det var väldigt roligt. Dock så överskattade jag nog mina armmuskler, väldigt mycket. vi skulle gör en armhävning, på tå och sedan upp igen. Ner var det inga som helst problem. Funderar fortfarande hur jag kom upp. Behövs kanske inte tilläggas att jag endast utförde en armhävning på tå, de andra utfördes på knä. Detta har i sin tur resulterat i träningsvärk i muskler som jag inte hade en aning om att jag hade, det vill säga armmuskler och bröstmuskler. Jag tror ändå det var bröstmusklerna som tog mest skada. Vet inte om de någonsin kommer att återhämta sig. Däremot så är jag glatt överraskad över att jag inte har så mycket träningsvärk i mina ben. Trots det bävar jag inför morgondagen. Alla vi som någongång har tränat så att vi har fått träningsvärk, vet att det alltid är som värst två dagar efteråt. Så imorgon så kommer jag nog varken kunna skriva eller lyfta på mina armar, eller kunna gå utanför dörren då jackan redan idag är för tung för att lyfta.


Snö

Igår kändes det som detta snöväder aldrig skulle ta slut. Snön bara fortsatte att dala ner från skyn. Gick till min mor ca. 21.30 igår för att sedan fortsätta hem till min far. Jag fick verkligen pulsa fram i snön. Funderade även över när de egentligen hade plogat där sist. När jag sedan skulle gå tillbaka hem till syster min vid ca 1 så fick ja pulsa fram ännu värre. Fanns knappt några bilspår att gå i heller. Sedan föredrar jag att gå på en trottoar när dessa finns, men det var svårt att veta vart den var då de var snövallar men inte plogat. Speciellt som igår när jag hade glömt min reflex hos mamma, kände jag att det inte fanns något annat alternativ än att försöka gå på trottoaren. Efter att ha kört bil nu i ex. antal år är jag starkt medveten om hur dåligt man syns utan reflex. Det spelar ingen roll att det finns gatulampor, man syns dåligt i alla fall! Jag hade dock tur som endast mötte en bil på min lilla vandring.  När jag sedan kom fram till huset där min syster bor insåg jag att mina fotspår hade snöat bort för länge sedan. Snön låg där vit och såg helt orörd ut. Är inte det helt fantastikst?

Jag älskar snö! Ju mer, desto bättre! Det enda som jag bävar över just nu är bilresan på torsdag. Först ska jag till Tierp och besikta mammas bil, efter det så bär det iväg mot Avesta. Jag tycker verkligen inte om att köra i vinterväglag, sedan det jag körde av. Efter det har jag dock ändrat mitt motto, förut var det viktigaste att jag kom fram i tid, nu är det viktigare att jag kommer fram, överhuvudtaget. Finns det någon som inte kan hålla med om det påståendet?


Till en som jag tycker väldigt mycket om...



Livet och dess erfarenheter

Vet inte vart jag ska börja.
Bland annat erfarenheter och människor, formar oss till de individer vi är. Enda från det vi är små så påverkas vi av miljön hur vi ska vara. Vi får veta att vi ska agera på ett visst sätt. Detta kan var utifrån kön, moral, etnicitet m.m. Genom hela livet så samlar vi på oss erfarenheter. Kanske beror det främst på att vi inte ska begå samma misstag mer än en gång. Dock så kan ju misstagen upprepas av olika anledningar.

Jag är väldigt öppen av mig och har alltid vart det. När jag var yngre så hade jag inte svårt för att tala om känslor. Den som stod mig närmast under mina tonår var en person som accepterade mina känslor och fanns där för mig och stöttade mig. Sedan efter det så har jag tillbringat ett par år tillsammans med en som inte tar mig eller mina känslor på allvar. Det har medfört att jag har slutit mig mer när det gäller mina känslor. Det finns en person som jag skulle vilja berätta allt för. En som jag tror skulle förstå, men jag är för rädd. Jag är rädd för att få mina känslor nonchalerande igen. Som sagt var tror jag inte det skulle ske, men som sagt var man agerar utifrån tidigare erfarenheter.

Jag har tidigare alltid sett på en person som mitt livs kärlek, trots att det är exakt tre år sedan jag sist hade han mig nära. Jag trodde att han skulle kännas som det tills det här livet var över. Ack så fel jag hade. Jag har träffat någon som får honom att framstå som en grå regnig dag. Nu har jag dock gjort samma misstag igen. jag tycker alltid att dessa killar är för bra för  mig. Att jag inte har något att komma med. Jag är inte värd deras kärlek. Jag blir rädd för att visa mina känslor, för jag vill inte bli sårad. Jag vill inte att de ska komma för nära, det blir för verkligt. Därmed så vet de inte vart de har mig.

Jag har alltså trots tidigare erfarenheter, låtit en som jag är super kär i, tro att han inte betyder mer än som en vän för mig.  Det är alltså kanske egentligen inte han som svikit mig, det som jag är mest rädd för. Utan det är jag som sviker mig själv. Just nu vet jag inte såå mycket. Det enda jag vet är att jag skulle vilja vara hos honom. Jag skulle vilja prata med honom. Krama han. Kyssa han. Dessutom mycket mer än så.

Jag önskar att jag kunde vakna och inse att altt detta bara är en dröm, en riktigt mardröm!


En helg i hemstaden!

Nu är det så att jag för tillfället bor hos min syster som inte har internet, så nu är jag hos min pappa för att ge er lite detaljer om min vistelse här. Så nu sitter jag vid pappas stationära dator me en kopp kaffe latte i handen och tänker p hur glad jag är att Mikkiz har lärt mig hur man tillreder en kaffe latte. Älskar dig gumman!

Jag tror inte detta är sant! Från det jag kom till min hem"stad" så har det snöat konstant. För visso befinnar jag mig endast några kilometer från Norrland, men ändå. Så fort jag ska gå utanför dörren så är det tusentals snöflingor som singlar ner. Det är inte så att jag inte tycker om snö, jag tycker det är otroligt vackert. Det blir mycket ljusare och så, men jag önskar dock att det hade kunnat blåst lite mindre så inte alla snöflingor tog sig in under min jacka, tröja och linne. Jag kan omöjligt tycka att det är mysigt att känna snöflingorna så tätt emot min hud. Ansiktet räknas inte, det får man helt enkelt ta! Det som jag klurar mest över just nu är om det är lika mycket snö hemma, som det är här? Är det verkligen typ två decimeter snö hemma också?

Igår var i alla fall en bväldigt rolig kväll. Vi gjorde hemlagad pizza, drack lite vin och smirnoff. Icke att förglömma det roligaste av allt. Vi spelade massor av roliga spel. Så nu vill jag bara avslutningsvis slå ett slag för det allra roligaste spelet taboo. Det är ett spel där man spelar i lag, där en av lagmedlemmarna ska förklara ett ord utan att säga det. Det var bland det absolut roligaste spel jag spelat. Jag skrattar fortfarande idag åt viss förklaringar.

Nu måste jag tyvärr gå för min far ska och hälsa på sina föräldrar. Men jag saknare er där hemma. Syns om ett par dagar. Massor av kramar...

I ett nötskal!

I skrivande stund befinner jag mig hemma hos min mor, men resan hit var lång. Därför så tar vi det från början.
Det var en dag i början på november och jag fick ett samtal av min lilla syster. Hon ville ha med mig till Stockholm för att gå ut och festa lite. Som den arma människa jag är så svarade jag att jag inte hade råd med detta. Jag bjuder, svarade hon. What the hell! Tänkte jag, och gick genast med på förslaget. Har vetat om detta en lång tid och haft mycket tid till förberedelse, men tiden går så fort. Eller rättare sagt jag är en riktig tidsoptimist. Idag klockan 10 hade jag fortfarande inte börjat packat, det var knappt så jag hade kommit upp ur sängen. Idag klockan 11.30 kom jag på att jag inte hade varken hade någon väska att packa i eller mina favorit stövlar på det stället jag då befann mig, så det var  bara att låna en bil för att åka hem och hämta det. När klockan var 14.10 var det mesta nerpackat förutom tandborste, smink, duschsaker, stövlar och jacka och jag hade inte hunnit tagit i tur med disken. 14.25 går jag i rask takt ner till tågstationen när jag kommer upp på perrongen rullar tåget in klockan är 14.34 och tåget går 14.36. Med det så vill jag bara förtydliga er om att vara tidsoptimist inte behöver vara något negativt - det innebär mindre väntan!

Väl framme i Gävle så gick jag till statsbiblioteket och där fick jag minsann vänta, åtminstone i 30 minuter innan min kära mor kom. Då bar det av till Max. det finns väl inget som går upp mot Max smälta cheddarost?

Well, well. Nu ska jag vidare för att avlägga ett besök hos min gamla mormor, för att förgylla hennes vardag.


Skadeglädje - Den enda sanna glädjen!

Sitter här me min kära vän å vi har svept i oss ett ex antal kaffekoppar. Tänker inte avslöja hur många, men ungefär lika många som jag vanligtvis dricker på en vecka. Vi har även vart ut och tagit oss ett par bloss, eller rättare sagt jag. Emma rökte ungefär en cigg å sedan låg hon utslagen på golvet:)

Ja, så kan det gå om man tar några bloss för mycket. Då kanske ni funderar vad jag gjorde? Jag gjorde så klart det som alla i min situation skulle göra. Jag tog fram min mobil å knäppte kort me kameran för att kunna lägga upp bevis på min blogg. Det kanske inte behövs tilläggas att jag under tiden stod dubbelvikt av skratt!


Men kära lilla Emma, du vet att jag tycker om dig trots allt...

Skitsnack!

Tjoho! Det blev ingen dom igår. Jag som var så nervös att jag hade sökt för lite jobb behövde inte ens redovisa de sökta jobben för min handledare. Lika glad för det är jag! 

Däremot fick jag en annan trevlig dom. Tydligen så finns det personer som är arga utan anledning, enligt mig. Förstår att man kan vara arg och sur emellanåt, men är det mig man är arg på, så kan man faktiskt säga det direkt till mig, utan att ta en massa omvägar. Att nämna folk vid namn kan vara ganska känsligt. Tyvärr så lägger jag inte ner så mycket energi som vissa kanske skulle önska att jag gjorde. Är det den åsikten folk har om mig, så kan de ha den! Men utan att prata med mig, så vet de fortfarande ingenting. Det resulterar bara i rent skitsnack utan någon sanning överhuvudtaget, om hela sanningen skulle komma fram är det dessa personer som snackar mest skit, som skulle skämmas mest. Dessutom så tycker jag att jag inte har gjort något fel, jag har bett om ursäkt och mer än så kan jag inte göra. Kan vissa personer inte godta en ursäkt så är de helt enkelt inte värda min tid. Jag hoppas att dessa personer som snackar så mycket skit skulle kunna mogna och inse att det är de som förlorar på det! De är de som framstår som små patetiska djävlar!

Snart kommer domen!

Imorgon ska jag klockan 10.00 infinna mig på arbetsförmedlingen nere på stan. Då får jag höra vad min handläggare har att säga om min situation. Till råga på allt så har jag hört att min handläggare kan vara en riktigt "grin" gubbe. Jag funderar på hur många jobb de anser att jag borde söka. Vill gärna att han ska se hur mycket energi jag har lagt ner på att söka jobb, samt hur gärna jag vill ha ett jobb. Som det är nu så skulle jag kunna göra i princip vad som helst, bara jag får ett jobb.

Till er som läser min blogg och vet att det behövs personal någonstans. Hör av er!!!! Det spelar ingen roll vart jobbet finns någonstans, Stockolm, Oslo, Peking, Avesta, jag är villig att ta vad som helst!

Vad desperat jag verkar, men så är det. Jag behöver ett jobb NU!

Tror du verkligen jag tar vem som helst...

Nu är det så att ytterligare en av mina vänner har börjat bloggat. I detta fall är det en tjej som bor i Falun och hon skriver mycket personligt. Det bör nog tilläggas att det borde finnas en åldersgräns på 18 år på den. Om ni vill läsa hennes otroligt roliga blogg så har jag länkat den under namnet Ms Falun.  För hennes skull väljer jag att lägga upp det härmusikklippet som påminner mig om mitt singelliv.


Lycka till på tisdag lilla vän:)

the botten is nådd

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Finns inte så mycket mer att säga än att jag verkligen behöver ett jobb NU! Jag måste få någonting att göra om dagarna, men framför allt måste jag ha pengar.

Aldrig ska man sluta förvånas

För att kunna förklara detta för er, måste jag ta er drygt 4 år tillbaka i tiden.
Jag och min kära mor sitter i min karls bil på väg mot Tierp. Klockan är ca 18.00 och jag kör. Väglaget är det samma som det var på morgonen, jag kör på en 90 väg. Hastigheten jag håller är 100 km/h jämförelsevis med de 120 som jag hade kört på vägen till Söderfors på morgonen. Väglaget är detsamma. Det är fortfarande ca 1 dm snödjup och modd mellan körfälten. Jag har en buss framför mig och inser att jag börjar närma mig den relativt fort. Jag måste alltså ta ett beslut. Jag väljer att köra om. När jag ska till och sätta min plan i verket så tar jag det försiktigt över snömodden, som jag lärt mig i körskolan, sedan börjar jag försiktigt att öka farten. DÅ skriker någon till. Nej! Kör inte om! Automatiskt vrider jag snabbt på ratten tillbaka mot mitt eget körfält. Vad händer? I ca 110 km/h så får jag sladd.först åt höger. försöker styra upp. Sedan åt vänster. Känner hur paniken närmar sig. -Mamma! Ingen kan hjälpa mig nu! Måste klara det själv. Får ytterliggare en sladd åt höger, denna gång snurrar även bilen, ett halvt varv. Ner i diket. Fan! Chocken är ett faktum. Mamma ser riktigt skärrad ut. Vad har jag gjort? Hur ska jag förklara detta för min karl? Bilen är en -04, alltås uttagen i år. Tittar återigen på mamma, hon säger att hon har ont i nacken. Frågar mig om även jag har det. Jag svarar nej, jag satt hela tiden med huvudet mot nackstödet. Försiktigt öppnar jag bildörren, tar mig ut och glider nedför diket, så ja är jämnsides med bakluckan.Det ser inte så farligt ut ändå. Tar mig upp på vägen och ringer pappa samt bärgningsbil.

Pappa kommer inom 20 minuter. Frågar hur det är med oss för att sedan säga: - Fredrika, varför parkerade du där? -Men jag lärde mig att man skulle backa in på körskolan, svarar jag. Lånar därefter pappas mobil, eftersom mitt mobilbatteri är urladdat, och ringer min karl. Jag berättar vad som har hänt och säger att det nog bara är en liten buckla i bak. Vilket visar sig vara totalt fel. När bärgningsbilen dragit upp den lilla bilen, så visar det sig att hela bakvagnen är intryckt. För att ta hela bilens historia på en gång så visar det sig senare när den har lämnats in på verkstaden att det inte finns något att göra, det är bara att skrota bilen.

Idag fyrra år efter denna händelse som skedde 22 November 2004, ringer min kära mor och säger: - Jag har kört av vägen idag, med min karls bil. Det blev inte något på bilen, förutom något med ett lyse. Det känns som att jag ungefär har skrivit detta tidigare. För att sedan avrunda det säger hon att det är första gången hon har hamnat i diket. Jag instämmde dock inte i det uttalandet, för något säger mig att hon har vart i ett dike tidigare.

I vilket fall somhelst kära mor så älskar jag dig och är glad att du är välbehållen!

Minnet - vart är du?

Vaknade idag, helt inställd på att gå till den där arbetsintervjun, på ett jobb som jag inte ville ha. Efter att ha vart vaken ett tag och fått besked om att intervjun var framflyttad ca tre timmar kom jag på att jag inte har någon tillgång till bil. Eftersom jobbet jag hade sökt krävde att man måste ha tillgång till bil så fick jag ringa och fråga om jag skulle komma på intervju ändå, men det behövde jag (tack och lov) inte. Så glad som jag blev har jag kopplat av hela eftermiddagen framför min dator, sen skulle jag klippa en som jag känner klockan fyra, jag hade uppfattat det som att hon slutade jobba fyra och jag skulle komma till henne ca 20 minuter över fyra. Ack så fel man kan ha. Jag skulle klippa henne klockan fyra och inte hemma hos henne, utan hemma hos hennes dotter. Så det innebar att jag fick cykla omkring och frysa arslet av mig, bara för att jag inte kan komma ihåg saker rätt någongång.

Nu väntar jag bara på att klockan ska bli tillräckligt mycket så att jag kan få sova och vakna upp till en ny dag, med nya möjligheter:)

Livet är en dans på rosor

Att man aldrig slutar förvåna sig över de olika vändningarna i livet! Blev otroligt glad när det var ett företag som ringde idag och frågade om jag ville komma på anställnings intervju imorgon. Nu har det dock gått några timmar sedan dess och jag börja inse att det kanske inte var så klokt att söka det jobbet. Det står mycket dåligt om dem ute på nätet och dessutom insåg jag att jag var tvungen att ha tillgång till bil, vilket jag inte har. Efter det att jag har läst igenom olika saker om företaget är jag inte ens intresserad av att fråga någon ex. min mor om att låna bil. Nej, det där jobbet kommer inte bli mitt. Jag är ledsen över att jag kommer att fortsätta att gå hemma som arbetssökande, men glad över att jag inte kommer kunna bli blåst på pengar, igen.

Hoppas just nu bara att jag inom kort kommer få ett jobb!!!


Sanningens ögonblick

Sitter här i en fåtölj och tittar på sanningens ögonblick. Jag funderar egentligen vad det är för sorts program eller rättare sagt, vad det är för människor som frivilligt ställer upp på något dylikt. I detta program så förlorar personerna totalt sin integritet. Jag har absolut ingen förståelse hur någon skulle vilja veta så mycket om någon. I många fall så sårar de även deras närmaste på ett eller annat sätt. Att vara ärlig är inte det samma som att säga vad man tänker. Jag vet inte ens om jag skulle vilja veta allt om mina närmaste, jag resonerar att det jag inte vet, mår jag inte heller dåligt av. Med det menar jag inte att jag inte bryr mig om eller inte är nyfiken på vad mina kompisar gör, utan det handlar mer om att vissa saker mår man bättre av att inte veta. Det finns helt enkelt en anledning varför man inte vet ALLT om alla. Vet inte hur jag ska kunna skriva samtidigt som jag ser på detta program. Det går helt enkelt inte att låta bli att bita på naglarna, jag tycker bara att det är så pinsamt.  Vet inte vad jag ska säga mer om detta program. Gör pengarna det värt att svara på alla diverce frågor? Jag menar de riskerar familj, vänskap, jobb etc. bara för att få lite pengar. Kan någon göra detta begripligt för mig. En sak är i alla fall säkert. Jag skulle aldrig ställa upp i ett sådant program!
 


När jag trodde inget kunde bli värre

Jag har precis blivit av med min halsböld med hjälp av penicillin. Det är förvisso något jag är väldigt glad över, däremot så har det visat sig att jag är allergisk mot penicillin, så nu har jag utslag över hela kroppen! Det kliar något fruktansvärt, men det värsta av allt är att jag vaknade i natt av att det kliade. Så jag har varit vaken i över en timme i natt innan jag lyckades somna om. Så nu är det apoteket som gäller, väntar bara på att de ska öppna så jag kan åka dit och handla allergitabletter.

Idag har jag valt att lägga upp ett youtube klipp från "Dirty dancing", den här filmen, samt låten "Hungry eyes" får mig i alla fall att må lite bättre.

 

Hoppas att ni får en bättre dag än mig!
Kramar

Alla ska vi den vägen vandra...

Jag måste än en gång konstatera att jag är ytterst dålig på att skriva, kommer av mig emellanåt, om man säger så. Har haft massor av ideér på vad jag skulle skriva om i bloggen, men inget har skrivits. Det blir verkligen som en lärare sa till mig i skolan:" Oftast när man skriver så är hälften kvar i huvudet." Alltså man skriver inte allt som man tänker och då blir det inte begripligt för läsaren. Det är exakt vad jag har gjort de senaste dagarna, fast jag tog det hela ett steg längre. Jag skrev inte ned något alls och lämnade allt kvar i huvudet.

I lördags hade jag en liten knasig idé om att skriva om att baka sockerkaka, hur roande det nu kan vara. Däremot så är det något som är väldigt gott, speciellt om personen som bakar tycker om att experimentera, så kan det bli väldigt gott.

I natt hade jag en annan idé, den handlade om hur man märker att man är vuxen. Jag låg och funderade mycket över det. För tillfället känns det som alla i min omgivning har barn eller väntar barn. Så då funderade jag på att det måste vara ett tecken på att man inte är så ung längre. Nu kanske jag överdrev när jag sa alla, men många av de som jag umgicks mycket med förut ska ha barn nu. Det känns förvisso väldigt roligt, men samtidigt lite skrämmande. Jag som älskar barn är inte på långa vägar beredd på att skaffa barn. Det finns väl en anledning till det med. För det första kan det vara bra att ha ett jobb och för det andra underlättar det mycket om man är tillsammans med någon och helst bor ihop med den personen. Nej, jag tycker det är väldigt roligt att växa upp och se vilka som får barn. Sen är det ju alltid lika roligt att se vilka de får barn med, hur de ser ut och vad de gör. Det är därför jag älskar facebook. Där kan man lätt se vilka som har barn, för de har ju alltid minst ett kort på deras små:)

Nu tänkte jag knyta ihop detta inlägget med rubriken. Jag vaknade i morse av att jag hade fått ett sms av min mor, det var kort och koncist: "Arne dog i tisdags". Det var inget oväntat, han var dock 93 år gammal, men en man med en otrolig karisma. 

Med dessa ord så avslutar jag dagens blogg inlägg.
Kramar

 

RSS 2.0